stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): Kaj so povedali starši otrok OŠ Center o šoli na daljavo?

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
22.05.2020 11:30

V oddaji »S Krko naokoli« smo tokrat v ospredje postavili anketo, ki so jo na novomeški OŠ Center pripravili z namenom, da izboljšajo pouk na daljavo. Večinoma so bili odzivi v obliki zahval posameznim učiteljem.

A o tej temi ob koncu naše oddaje. Najprej smo spregovorili o tem, da je tudi v Novem mestu možno samoplačniško testiranje na okužbo z novim koronavirusom. To lahko zainteresirani posamezniki opravijo v Splošni bolnišnici Novo mesto za 94 evrov. Testiranje uvajajo tudi v brežiški bolnišnici.

Med bolnišnicami, ki še niso izplačevale dodatkov, povezanih z delom v času epidemije novega koronavirusa, sta tudi splošni bolnišnici v Trbovljah in v Brežicah. Obe bosta denar izplačali, ko bosta nakazila prejeli iz državnega proračuna. Izračun dodatkov v Splošni bolnišnici Brežice za mesec marec znaša 153.347 evrov, za april pa 257.822 evrov.

V Trebnjem bodo s ponedeljkom spet začeli izvajati brezplačne prevoze za starejše od 65 let, ki ne vozijo sami, nimajo sorodnikov oziroma prijateljev, da bi poskrbeli za to in so v socialno šibkem položaju. Za prevoze s tako imenovanimi prostoferji se je potrebno naročiti na telefonsko številko 080 10 10. Vsak prostofer bo zagotovil, da bo vozilo varno, uporabnik pa je dolžan pri prevozu uporabljati svojo zaščitno masko.

Avtomobilski proizvajalec Revoz, ki za zdaj ne bo zagnal polovične nočne izmene, ukinjene zaradi velikega upada povpraševanja po vozilih ob epidemiji novega koronavirusa, bo prekinil sodelovanje z nekaj več kot 400 delavci, zaposlenimi prek agencij. Junija tudi novih naročil delavcev agencijam ne bo, prav tako z njimi ne bodo podaljševali pogodb za določen čas, je poudaril Revozov sindikalist Slavko Pungeršič.

Ob koncu pa – kot rečeno – smo se posvetili še šolanju na daljavo. Za prav slehernega učitelja ali profesorja, je bila to povsem nova izkušnja. Izjemno pomembno je, kako oziroma na kakšen način učno snov na daljavo posredujejo učencem, vajenim osebnega kontakta v razredu. Sprva je bilo na vseh šolah nekaj težav in slabe volje, med starši precej strahu in negodovanja zaradi preobsežne snovi in velike količine dela, med osnovnošolci pa se je sprva pojavljala negotovost, zatem je pošla motivacija, pogrešanje sovrstnikov in velikokrat je bilo slišati, da si želijo v šolo. Povsod so bili nekakšni porodni krči, potem pa je iz dneva v dan vse bolj gladko teklo. Hvaležni starši na Osnovni šoli Center v Novem mestu so na primer med šolanjem na daljavo, ki se ga bodo nekateri osnovnošolci posluževali vse do konca šolskega leta, izpolnjevali tudi anketo zadovoljstva s takšnim načinom pouka. Odgovori so bili zelo zanimivi, predvsem pa smo se ustavili pri posebnih komentarjih. Večina med njimi je bila zelo pozitivna in mnogi so namenili osebne poimenske pohvale učiteljem. Nekaj teh bomo slišali tudi v današnji oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila in uredila Renata Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli", 22.05.2020

O pouku na daljavo na OŠ Center, testiranju in Revozu