malalan karmen Odkrito.si

Znan slovenski draguljar z ženo v Južno Afriko

jayme closs Svet24.si

Surovo ubil starša 13-letnice in jo nato ugrabil,...

profimedia-0347342852 Petisvet.si

V čem so nebesna znamenja močna in v čem šibka?

upokojenci, upokojenka, socialno ogroženi Svet24.si

Kdo bo vladal slovenskim upokojencem?

amanda-eller Svet24.si

Izginila je v pragozdu in preživela: dva tedna je...

timon sturbej Njena.si

Igralec Reke ljubezni bo snemal z legendarnim ...

Bojan papez kolo Njena.si

Noro: Bojan Papež s kolesom do Dubrovnika!

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): Kako pomagati zapuščenim živalim?

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
03.12.2018 13:30

Današnja oddaja »S Krko naokoli« je namenjena pomoči zapuščenim živalim. Novomeški glasbeniki zanje pripravljajo dobrodelni koncert »Novo mesto za srečne tačke«.

Na idejo o koncertu je prišla Anja Pavlin, sicer članica zasedbe Tretji kanu. V sodelovanju z Društvom za zaščito živali Novo mesto je združila nekatere glasbenike, umetnike, trgovine, ostale sponzorje in posameznike, ki tako ali drugače delujejo v dobrobit živali.

Koncert »Novo mesto za srečne tačke« bo v petek, 07. decembra v Hostlu Situla v Novem mestu. Poleg dolenjske novovalovske zasedbe »Tretji kanu«, bodo nastopili še Gregor Strasbergar – pevec novomeških Mrfyjev, pa nova članica novega novomeškega vala Špela Cesar - odlična kantavtorica, Cveto Šali, sicer član ikone novomeške glasbe - skupine Rudolfovo, nastopil bo tudi Bort Ross, nadarjen glasbenik, avtor, instrumentalist in producent, za srečne tačke pa bo svoj glasbeni prispevek dodal še Marijan Novina, glasbenik, ki dobrodelnim dogodkom nikoli ne obrne hrbta. Med nastopajočimi bosta tudi zasedba Deadly Smile in odličen Jernej Zoran. Številni podjetniki, ki se s svojo dejavnostjo posvečajo dobrobiti živalim, pa bodo donirali številne proizvode, ki bodo na voljo ob nakupu srečke v dobrodelnem srečelovu za srečne tačke. Ves izkupiček tako koncerta kot srečelova bo namreč namenjen zapuščenim živalim, za katere skrbi Društvo za zaščito živali Novo mesto.

Kako pereča je problematika zapuščenih živali, zlasti muc na novomeških in okoliških ulicah, pa lahko poslušate v oddaji »S Krko naokoli«, v kateri je Renata Mikec gostila predsednico Društva za zaščito živali Novo mesto Vesno Plavec in pobudnico koncerta Anjo Pavlin, sicer članico zasedbe Tretji kanu.

Oddaja SKN: O dobrodelnem koncertu za živali (03.12.2018)