Mario Pavlović Odkrito.si

»Po 40 letih se počutim kot zmagovalec!«

Lucas Dobson Svet24.si

Lucasa so iskali več dni, družini pa so danes ...

ljubezen 6 romance-1934204_1920 Svet24.si

Stestirajte svojo zvezo

skiro Svet24.si

Če boste s skirojem prehitri, vam lahko izrečejo...

1_Lara_Goršek_Kos Svet24.si

Lara Goršek Kos: "Ko sem ga videla, sem vedela, ...

Miro Tomassini, Vlado Kreslin Njena.si

Umrl dolgoletni sodelavec Vlada Kreslina

filip flisar Njena.si

Tako velika je že hči Filipa Flisarja

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): O čebeljem svetu, novomeškem GoNM sistemu, Sv. Hildegardi...

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
22.03.2019 13:30

V oddajo »S Krko naokoli« smo tokrat uvrstili različne vsebine: o knjigi Sv.Hildegarde, pa o regijskem otroškem parlamentu, o kolesarski mreži GOnm, bili pa smo tudi v Čebeljem svetu v Mirni Peči. In še kje.

V Medgeneracijskem središču območnega združenja Rdečega križa Novo mesto so pred dnevi predstavili knjigo Medicina Svete Hildegarde, Veronike in Uroša Plantana. Ste vedeli na primer, da je por po mnenju Sv. Hildegarde slabši od »nekoristnega plevela«? In da odraslemu človeku zadostujeta dva ali največ trije obroki dnevno?

O tem bi se dalo verjetno razpravljati, tako kot so o šolstvu svoja mnenja nizali mladi na regijskem parlamentu v Novem mestu. Najboljši se bodo udeležili še državnega tekmovanja v razpravljanju na temo šolstva, to pa bo 8.aprila v Ljubljani. Nekaj svojih mnenj so nam zaupali tudi mladi parlamentarci.

Sicer pa je s pomladjo in lepšim vremenom v Novem mestu oživela tudi kolesarska sezona, oz. sistem izposoje koles, imenovan GoNM. In kaj novega obetajo na MO Novo mesto na tem področju? Prisluhnite oddaji »S Krko naokoli«.

Še v mirnopeški Čebelji svet smo pokukali. Gre za projekt, ki je dobil trajno postavitev v Muzej Lojzeta Slaka in Toneta Pavčka v Mirni Peči. Brezplačno si v njem lahko s pomočjo virtualnih očal ogledate filme iz čebeljega sveta, na vgrajenih monitorjih je možen ogled različnih zanimivih posnetkov o opraševalcih, slovenskem čebelarstvu in o Sloveniji.

V jugorski gostilni pa so prejšnji konec tedna pripravili že 32. salamijado pri Badovincu. Kdo so bili najboljši salamarji, v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je s pomočjo sodelavcev na terenu Mirana Klevišarja in Boža Vidmarja pripravila Renata Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli": 22.03.2019

Oddaja "S Krko naokoli"