Huda Kattan 3 Odkrito.si

Zelo huda podjetnica

MANCA ŠPIK IN EROSI (5 of 7) Svet24.si

Manca Špik: "Naježila se mi je koža in zajokala...

piknik Petisvet.si

ZA VSAK ASTROLOŠKI ZNAK JE IDEALEN PIKNIK ...

ypj, kurdinja, sirija, Svet24.si

Ko pride vojna k tebi, moraš biti pripravljen

sarah poroka Svet24.si

Bosta nekdanja kraljeva zakonca spet stopila pred ...

Branko Đurić Njena.si

Đuro pod nivojem

lea sirk gaber Njena.si

Lea Sirk ponosna na moža in njegove raziskovalne ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): O Dnevu brez avtomobila

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
20.09.2018 13:38

V oddaji »S Krko naokoli« smo danes gostili Rada Trifkoviča, vodjo projekta Dan brez avtomobila, ki ga v Novem mestu pripravljajo jutri.

Osrednje dogajanje bo sicer na Novem trgu, zagotovo pa bo mlade pritegnil tudi »športni otok« v parku pred Kulturnim centrom Janeza Trdine, kjer bodo predstavili nekaj športnih aktivnosti. Seznanili se bodo lahko z rekreativno vadbo tenisa, namiznega tenisa, rokometa, odbojke in košarke.

Na Novem trgu – učenci iz oddaljenih šol bodo na prizorišče prišli z brezplačnim avtobusnim prevozom – bo za otroke, učence in dijake vrsta aktivnosti. Mestna občina Novo mesto je k sodelovanju povabila predstavnike Policijske postaje Novo mesto, Gasilsko reševalnega centra, KK Adria Mobil, Trgovine koles Jože Smole – predstavili bodo e-kolo, Društva JB Team – slednje pripravlja tekmovanje v menjavi zračnic, Rdečega križa s prikazom oživljanja, Prehospitalne enote Novo mesto s predstavitvijo reševalnega vozila, pa točko Europe direct Novo mesto, Zavoda varna pot, Avto moto društva, ki bodo predstavili zaletavčka,… Mlade bodo seznanili tudi z registracijo koles v promociji projekta GoNM, udeležili se bodo lahko pohodov s Planinskim društvom Krka, ali pa zaplesali s Plesnim studiem Novo mesto. Društvo za razvoj prostovoljnega dela Novo mesto ob tem pripravlja še ustvarjalne delavnice na temo »brez avtomobila«.

Sicer pa smo v oddaji SKN preleteli tudi številne dogodke in akcije, ki jih v MO Novo mesto pripravljajo ob Evropskem tednu mobilnosti.

Oddaja SKN, 20.09.2018