franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): O DOS-u, prvih obiskih DSO Metlika in o projektih

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
13.05.2020 11:30

V današnji oddaji objavljamo nekaj zanimivejših novic iz naše regije.

Uvodoma smo se pred mikrofon povabili udeleženca dobrodelne kolesarske dirke okoli Slovenije. Ultramaratonska kolesarja Alojz Poglavc iz Trebnjega in Dami Zupi iz Krškega, sta projekt uspešno zaključila in dosegla namen – zbrati denar za olajšanje življenja socialno ogroženi družini iz Novega mesta. Opravljeno kolesarsko odisejado, na katero sta se odpravila v petek dopoldne izpred avto hiše Slak v Novem mestu, sta prijetno utrujena zaključila v nedeljo in na startnem izhodišču povedala, da sta v treh dneh prevozila 1.223 kilometrov in premagala 4.600 višinskih metrov. Pa sta vmes sploh kaj spala? Na ta in še nekatera vprašanja sta odgovorila v oddaji »S Krko naokoli«.

Občina Trebelno je na svoji spletni strani objavila vizualizacijo ureditve območja za raztros pepela na pokopališču v Mokronogu. Občani lahko morebitne pripombe oz. pobude na občino posredujejo še do 25. maja. Idejno zasnovo projekta je izdelalo podjetje Esplanada.

Občina Dolenjske Toplice tudi letos za spodbujanje razvoja kmetijstva in podeželja namenja 39.000 evrov. Kot pravi Majda Gazvoda iz občinske uprave, želijo s tem pomagati in spodbujati kmete k ohranitvi svojih dejavnosti in nadaljnjem razvoju dopolnilnih dejavnosti, za kar se v zadnjih letih namenja vse več denarja. Na razpis se lahko zainteresirani prijavijo do 29. maja.

Brežiška občina in tamkajšnji Zavod za podjetništvo, turizem in mladino so se v sodelovanju s konzorcijskim partnerjem Mladinski center Maribor lotili projekta za krepitev mladinskega sektorja oz. trajnega vključevanja mladih na trg dela. Stal bo skoraj 180.000 evrov, izvajati so ga začeli letos februarja, končali pa ga bodo septembra prihodnje leto. Gre za projekt Mi!, ki sta ga po besedah direktorice brežiškega Zavoda za podjetništvo, turizem in mladino Matejke Gerjevič, denarno podprla država in Evropski socialni sklad.

V Domu starejših občanov Metlika, ki je bil med epidemijo novega koronavirusa med najbolj prizadetimi tovrstnimi ustanovami v državi, pa so prve obiske omogočili v ponedeljek. Obiski so sicer možni pred stavbo doma starejših, ob slabem vremenu pa bo to možno ob pogovoru skozi okno v sprejemnici.

Občina Semič pa je v slopu projekta Zdravo in aktivno življenje na belokranjskem podeželju začela urejati večnamenski objekt Cerovec. Stavba, ki je bila zgrajena leta 1960 in je bila nekoč v lasti Kmetijske zadruge Krka, zadnja leta sameva. V sklopu projekta bodo z manjšimi investicijskimi vlaganji dosegli vnovično oživitev in funkcionalnost tega objekta. Vrednost ureditve objekta znaša slabih 85 tisoč evrov, skupaj z ostalimi vsebinami projektnih partnerjev pa nekaj manj kot 130 tisočakov, od tega bo evropskega denarja nekaj manj kot 86 tisoč evrov.

Podrobneje o vseh omenjenih temah v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila Renata Mikec. 

Oddaja "S Krko naokoli", 13.05.2020

Dobrodelna dirka okoli Slovenije, o mladih v občini Brežice, razpisih in projektih