stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): O Nastji Vidmar in njenem prvencu Kontemplacije ter ljubezni do umetnosti

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
04.06.2020 11:30

V oddaji »S Krko naokoli« smo v središče tokrat postavili mlado in vsestransko umetnico Nastjo Vidmar iz Dolenjskih Toplic, poročali pa smo tudi o nekaterih drugih zanimivih dogodkih v regiji.

Občina Šentrupert od leta 2008 praznuje praznik občine 2. junija. Letos prvič bodo zaradi epidemije občinska priznanja podeljena predvidoma šele 26. junija, že pred tem pa je župan Andrej Martin Kostelec na praznični torek pripravil sprejem za tretjega častnega občana. To je postal Franc Bartolj.

Župan občine Kočevje Vladimir Prebilič in direktor kočevske komunale Marko Kljun sta v blokovski soseski ob Kidričevi cesti v Kočevju v torek uradno odprla prenovljeno igrišče, ki bo služilo kot prostor za sprostitev vseh generacij. Projekt je stal 117.000 evrov - 60 odstotkov sta zagotovili država in Evropska unija, 40 pa občina s partnerji na čelu s Komunalo Kočevje.

Konec decembra leta 2018 so krajani Velike Doline in Jesenic na Dolenjskem ostali brez bankomata, zato je Občina Brežice tako na NLB kot na Petrol naslovila prošnjo, da na Obrežju postavijo novega. In letošnjega maja se je ta želja bližnjih krajanov le uresničila.

Lions klub Novo mesto in novomeški Rotary klub s svojima podmladkoma Leo in Rotaract bosta to soboto med 8. in 12. uro pri trgovini Tabakum na Cikavi v Novem mestu pripravila akcijo zbiranja rabljenih oblačil, čevljev, šolskih potrebščin in igrač za družine v stiski. Stiska ljudi je namreč vse večja.

V novomeški knjižnici Mirana Jarca še do 6. julija svoja dela razstavlja novomeška slikarka, sicer pa magistra umetnosti in magistra ter profesorica likovne pedagogike Martina Hegediš. To je že njena 11.samostojna razstava, ki so jo sicer odprli marca, a so jo zaradi epidemije ob rahljanju ukrepov podaljšali še za mesec dni. Avtorica je na ogled postavila zbirko okoli 50 svojih del iz celotnega obdobja njenega likovnega ustvarjanja.

Konec maja, kmalu po omilitvi korona ukrepov, je bil v parku Rastoče knjige ob Knjižnici Mirana Jarca v Novem mestu prvi v nizu pogovornih večerov z naslovom Novomeška Podmlad, ki nastajajo v sodelovanju z novomeško občino. In to je tudi današnja osrednja zgodba. Gre namreč za večere, posvečene 100-letnici novomeške pomladi, ki bodo na sporedu vsak tretji četrtek v mesecu. Gosta prvega večera Novomeške Podmladi sta bila Nastja Vidmar iz Dolenjskih Toplic, pesnica mlajše generacije, ki je pred kratkim izdala svoj pesniški prvenec z naslovom Kontemplacije, in dr. Andrej Detela iz Ljubljane, pesnik, fizik in izumitelj, ki je v knjigi prispeval spremno besedo.

Podrobneje o vsem pa v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila in uredila Renata Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli", 04.06.2020

Novomeška PoDmlad, razstava Martine Hegediš in različni projekti