volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): O negotovosti nosečnic, ki jim čas ni najbolj naklonjen

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
09.04.2020 11:30

V današnji oddaji smo gostili specialistko ginekologije in porodništva dr. Damjano Koželj. Odgovorila je na številne pomisleke, dvome in vprašanja, na katera še pred tedni ne bi iskali odgovorov.

Razumljivo je, da se nosečnice, ki bodo v kratkem postale mamice, sprašujejo zakaj ne morejo biti poleg očetje teh novorojenčkov? Zakaj morajo biti pari prikrajšani za to izkušnjo zlasti prvega starševstva? To je vendar dogodek, ki je pred leti pare še drugače povezal. Danes pa se vračamo več desetletij v preteklost. A, ko smo slišali dr. Koželjevo, ne kar tako, pač pa zgolj in samo zaradi previdnosti. Čeprav se v sebi globoko zavedate, da imajo prav, pa tega dejstva vseeno ni tako lahko sprejeti. Kaj pa, direkten prenos poroda očetu malčka, ki hiti na svet? Ste morda pomislili na to? Zagotovo je to bolj varno kot pa tvegan porod doma, ki je sicer tudi možen, a ga specialisti odsvetujejo. 

In če ste med tistimi ženskami, ki vas v teh dneh zaradi bližajočega poroda obhajajo neznani občutki, nekakšna mešanica veselja in skrbi, vedite, da je to povsem normalno. Pa vendar, vse bo v redu, saj boste v rokah ljudi, ki svoje delo poznajo in vedo, kako se odzvati tudi v takšni neprijazni situaciji. Naj se vaše materinstvo začne odgovorno in v dobro vseh – mame, očeta in novorojenega bitja. Nekoč bo to vaša pomembna življenjska izkušnja in spomin za vse čase. Vaše bitjece, ki danes uživa ob zvokih vašega srca in pomirjujočega dihanja, pa bo takrat že odločno korakalo po poteh lastne prihodnosti.

Tokratno oddajo »S Krko naokoli« je pripravila Renata Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli", 09.04.2020

Porodnišnica Novo mesto in covid-19