stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): O obisku ministra Vrtovca v Novem mestu in o mirnskem vrtcu

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
12.05.2020 11:30

V današnji oddaji objavljamo nekaj zanimivejših novic iz naše regije, v ospredje pa postavljamo podrobnosti obiska ministra za infrastrukturo Jerneja Vrtovca v Novem mestu.

Minister Vrtovec si je v družbi župana MO Novo mesto Gregorja Macedonija ogledal dela v sklopu prenove državne ceste v Šmihelu, spregovoril je o gradnji Tretje razvojne osi med Mačkovcem in Revozom in na splošno o blokadah nekaterih državnih projektov, podpisal pa je tudi pogodbo za prenovo Mirnopeške ceste in sporazum za sofinanciranje rekonstrukcije ceste in izgradnjo površin za pešce in kolesarje ob Topliški cesti. Župan Gregor Macedoni je med obiskom ministra Vrtovca poudaril, da se dolgoletni zaostanki Novega mesta na področju regionalne cestne infrastrukture v zadnjih letih zmanjšujejo, ob tem pa poudaril, da je ključna prav izvedba prvega odseka novomeškega dela tretje razvojne osi.

Občina Sevnica je na začetku leta objavila več razpisov v skupni višini 376.000 tisoč evrov. Z njimi spodbuja razvoj gospodarstva, kmetijstva, turizma, športa, ljubiteljske kulture ter socialnega in zdravstvenega varstva. 75.000 evrov bo tako namenjenih razvoju gospodarstva, 77.000 evrov razvoju kmetijstvu, nekaj več kot 13.000 evrov turizmu, 123.000 evrov za sofinanciranje programov športa, za mladinske programe namenja 15 tisoč evrov, sofinanciranju programov s področja ljubiteljske kulturne dejavnosti pa 48.000 evrov. Rok za prijavo na razpise s področja gospodarstva je odprt do 20. maja, med tem ko so ostali razpisi že zaključeni.

V okolici Starega trga ob Kolpi je v petkovi prometni nesreči življenje izgubil 50-letni motorist. Na cesti med Špeharji in Radenci je nekaj po 13. uri motorist v ovinku izgubil oblast nad motorjem, trčil v levi del tovornega vozila in zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče. Po poročanju novomeških policistov je 50-letnik že tretja letošnja smrtna žrtev na območju Policijske uprave Novo mesto.

Občinski svet Občine Mirna se je prejšnji konec tedna sešel na 2. izredni seji v tem mandatu. S pomočjo videokonferenčnega orodja skype so člani in članice občinskega sveta na dvodnevni seji župana pooblastili, da lahko podpiše pogodbo za nakup zemljišča in objekta, v katerem bo novi vrtec. Pismo o nameri je predvidevalo, da bo občina zemljišče z objektom in vso projektno dokumentacijo, vključno z gradbenim dovoljenjem in projektom za izvedbo del, kupila za 549 tisoč evrov predvidoma maja letos. Po zadnji seji se je župan s prodajalcem dogovoril, da se pogodbena vrednost zaradi zmanjšanja površine, ki jo občina odkupuje, zniža za 1.590 evrov, občinski svet pa je sprejel tudi sklep, da mora pripravljeno projektno dokumentacijo pregledati še en strokovnjak.

Podrobneje o vseh omenjenih temah v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila Renata Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli", 12.05.2020

Obisk ministra v Nm, vrtec Mirna, razpisi občine Sevnica