gasilec, gasilci Svet24.si

Novo zažiganje vozil, tokrat v Šiški

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): O razstavi mizarjev ŠC Novo mesto, podpori občine Brežice športu in o načrtih v Ždinji vasi

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
30.06.2020 11:30

V oddaji »S Krko naokoli« smo se tokrat ustavili v občinah Brežice in Novo mesto, od koder smo poročali o podpori občine Brežice športu, podpisu pogodbe za vodovod in kanalizacijo v Ždinji vasi in o razstavi izdelkov, ki so jih izdelali mizarji, mizarji vajenci in lesarski tehniki Šolskega centra Novo mesto.

Občina Brežice skrbi za razvoj športa s sofinanciranjem delovanja in programov športnih društev, posebno pozornost pa vsako leto namenja tudi vzdrževanju in posodobitvi številnih športnih objektov. Letos občina nadaljuje večfazno investicijo posodobitve nogometnega stadiona v Brežicah.

Mestna občina Novo mesto in podjetje CGP sta v Ždinji vasi na pobočju novomeške vinorodne Trške gore nedavno podpisala pogodbo za prvi del etape izgradnje tamkajšnjega novega vodovoda in kanalizacije. Naložba bo brez davka stala nekaj manj kot 460.000 evrov. Novomeška občina bo 300.000 evrov zanjo dobila iz državnega proračuna.

Mizarji, mizarji vajenci in lesarski tehniki, ki se izobražujejo na Šolskem centru Novo mesto, so hkrati z zaključnimi izpiti in maturo ter z izdelki, ki so nastali v okviru projektnih nalog za poklicno maturo, pripravili še razstavo nastalih izdelkov. V prostorih Območne Obrtno podjetniške zbornice so med drugim predstavili tudi izdelke višjega cenovnega razreda, ki jih je izdelala prva generacija vajencev. Izdelani so iz plemenitih furnirjev, po različnih enostavnih in bolj zahtevnih rešitvah, ki so bili namenjeni opremljanju različnih prostorov in narejeni iz najraznovrstnejših materialov, del teh prekrasnih izdelkov pa je na ogled do konca julija.

Podrobneje o vsem pa v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila in uredila Renata Mikec. V juliju in avgustu se bomo v radijskih potepih srečevali le občasno, vsak dan med ponedeljkom in petkom pa se spet srečamo po koncu počitnic, oz. septembra.

Oddaja "S Krko naokoli", 30.06.2020

Brežiški stadion, projekti v Ždinji vasi, razstava vajencev Šolskega centra Novo mesto