volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): O pomoči Rdečega križa v lanskem letu in nekaterih drugih projektih

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
09.01.2020 11:30

Današnja oddaja je namenjena različnim vsebinam. Med drugim smo spregovorili tudi o različnih oblikah pomoči, ki so jo v lanskem letu nudili prostovoljci pod okriljem OZ Rdečega križa Novo mesto.

V nadaljevanju smo poročali o zadnjem lanskoletnem srečanju župana Mestne občine Novo mesto Gregorja Macedonija z novinarji. Predstavil je aktualno dogajanje in številne investicije, ki so v teku.

Vsako novo leto pomeni začetek novega obdobja, za 62-letnega Radka Luzarja iz Dolenje Stara vasi pa bo letošnje leto gotovo pomembna prelomnica v življenju. Sredi lanskega decembra je namreč uresničil napoved ter nepreklicno odstopil z županskega mesta občine Šentjernej in tako predčasno konča svoj drugi županski mandat. Kaj je botrovalo tej odločitvi?

Pred lesenim mostom na Krki na Brodu v Podbočju se je v reki nabralo precej kosov lesa. Omenjeni most pri Podbočju sicer popravljajo, potem ko so ga ocenjevalci njegove prometne ustreznosti pred časom zaprli. In kdaj naj bi ga spet odprli?

Župan Občine Dolenjske Toplice Franc Vovk je na zadnji seji občinskega sveta dejal, da so našli novo lokacijo za zbirni center za odpadke, ki je bil pred tem pri čistilni napravi v Dolenjskih Toplicah. Ta bo po novem v Soteski.

Oder novomeškega Kulturnega centra Janeza Trdine je včeraj gostil predstavo 'Oni' Ade Kogovšek in Plesne šole Kazina. Predstava je bila del novega cikla Zavoda Novo mesto, ki prinaša kakovostne in med mladimi odlično sprejete gledališke in večmedijske predstave ter koncerte, poimenovane »To! Vsebine za družine«.

Podrobneje o vsem v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila Renata Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli", 09.01.2020

OZ RK Novo mesto, projekti MO Novo mesto, Radko Luzar, Dolenjske Toplice, Zavod Novo mesto