stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): O pridobitvi Sončka in vrsti drugih aktualnosti naše regije

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
15.10.2020 11:30

Tokrat smo v središče radijskih potepov postavili kar nekaj zanimivih tem iz naše regije, v ospredje pa postavili društvo Sonček, ki je bogatejše za nov kombi.

Uvodoma pa smo poročali o želji prebivalcev najmanjše občine pri nas, Osilnice. Osilničani si resnično želijo, da bi jim država prisluhnila in pomagala, da bi objekt doma starejših, v katerega je bilo v preteklosti že vloženega pol drugi milijon evrov, dokončali in da bi končno zaživel. Pa se bo kaj premaknilo, ali bo ostalo zgolj pri željah?

Nuklearna elektrarna Krško je prejšnji teden prejela sklep Arsa, da mora za 20-letno podaljšanje obratovalnega dovoljenja izvesti presojo vplivov na okolje in pridobiti okoljevarstveno dovoljenje. Trenutno ima Nek dovoljenje za obratovanje do leta 2023 in bodo ravnali tako, kot je zahteva Agencije RS za okolje. Vendar pa časovnega poteka aktivnosti ne morejo napovedati.

Vodenje novomeške Fakultete za informacijske študije je s 1. oktobrom prevzel dekan prof. dr. Matej Makarovič. Izvoljen je bil na julijskih volitvah dekana, in sicer za 4-letni mandat do 30. septembra leta 2024. Matej Makarovič je redni profesor na področju sociologije na Fakulteti za informacijske študije v Novem mestu in na Fakulteti za uporabne družbene študije v Novi Gorici.

Nadaljevali smo v Beli krajini. Na Cerovcu pri Črešnjevcu v Občini Semič so prejšnji teden predstavili večnamensko zgradbo, s pomočjo katere nameravajo obogatiti tamkajšnje vaško življenje. Zgradbo z nekaj več kot sto kvadratnimi metri, so prenovili v okviru skoraj 100.000 evrov vrednega projekta, podprtega s sredstvi Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja, razvila pa ga je semiška občina. In kakšna bo njegova vloga?

Na nedavni občinski seji v Brežicah so potrdili predlog kandidatov za oktobrske nagrade, priznanja občine in razglasitev častnega občana. Ta naziv bo podeljen predsedniku nadzornega sveta družbe TPV Group in dolgoletnemu predsedniku uprave ter generalnemu direktorju družbe TPV Vladimirju Gregorju Bahču.

Novomeškemu Društvu za cerebralno paralizo Dolenjske in Bele krajine Sonček pa so ob nedavnem svetovnem dnevu cerebralne paralize uradno predali 35.000 evrov vredno kombi vozilo, posebej prilagojeno prevozu ljudi z najtežjimi oblikami oviranosti. Glavna donatorja sta bila policijsko veteransko društvo Sever Dolenjske in Bele krajine in novomeška Krka, pa tudi vrsta manjših donatorjev.

Več o vsem pa v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila in uredila Renata Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli", 15.10.2020

Sonček, Osilnica, NEK, FIŠ, Bela krajina, Brežice