Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): O strategiji razvoja MO NM

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
24.04.2019 13:30

V oddaji »S Krko naokoli« je bil gost župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni, ki je predstavil strateški dokument razvoja občine do leta 2030.

Smernice in vizija razvoja naše občine so zapisani v dokumentu z naslovom Strategija razvoja Mestne občine Novo mesto do leta 2030. Dolgoročne prioritete razvoja občine so razdeljene na tri razvojne stebre: okolje in prostor, družbene dejavnosti ter gospodarske službe in podjetništvo.

Prav za razvojni preboj zadnjih let je bila občina marca letos nagrajena z Zlatim kamnom kot razvojno najbolj prodorna v državi.

Župan si je že v prvem mandatu s svojo ekipo zastavil zahtevno obdobje, saj je začel številne investicije, jih dokončal in že so pred vrati nove. Tu so tako športne površine kot večnamenske poti, ceste in številna prepotrebna infrastruktura za kakovostnejše življenje.

V pogovoru, ki ga je vodila Renata Mikec, je spregovoril o konkretnih dosežkih in načrtih, od odmevnega velodroma, do načrtovanega mestnega bazena in številne cestne infrastrukture, v sklopu katerih je predstavil tudi projekt večnamenske poti ob Levičnikovi pri Ločenskem mostu in pri križišču v Žabji vasi, predstavil pa je tudi projekt Rune, namenjen učinkovitejši komunikaciji in večji splošni učinkovitosti družbe in nekatere pomembnejše investicije na državni cestni infrastrukturi v naši občini kot so na primer cesta skozi Šmihel, avtobusno postajališče v Birčni vasi, rekonstrukcija regionalne ceste od podvoza do osnovne šole Birčna vas in tako naprej.

Podrobneje o vsem v oddaji »S Krko naokoli«.

Oddaja SKN: 24.04.2019

Oddaja "S Krko naokoli"