IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Alya 2 Njena.si

Alya: 'Vsi pravijo Alya kdaj bo otroček'

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): O težavah z Romi, znižani turistični taksi v Dolenjskih Toplicah, …

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
17.06.2020 11:30

V oddaji »S Krko naokoli« smo tokrat podrobneje govorili o različnih temah, v središče pa postavili reševanje romske problematike in znižanje turistične takse v občini Dolenjske Toplice.

Topliški svetniki so prejšnji teden potrdili županov predlog, da turizmu oz. glavni gospodarski panogi v Občini Dolenjske Toplice pomagajo z znižanjem turistične takse. Po županovih podatkih se je v občinsko blagajno na račun turističnih taks predlani nateklo nekaj manj kot 96.000 evrov in lani nekaj več kot 110.000 evrov. V času letošnje epidemije so pri turističnih taksah glede na enako lansko obdobje zabeležili približno 20.000 evrov izgube, zaradi omenjene polovične pocenitve turistične takse pa ocenjujejo, da bo občina letos še ob dodatnih 30.000 evrov priliva

Mladinski center Krško je na gradu Rajhenburg nad Brestanico pred dnevi pripravil uvodno konferenco projekta Mladi v praksi, s katerim želijo okrepiti zaposlovanje mladih Posavcev oz. omogočiti njihovo trajno vključevanja na trg dela. Skoraj 180.000 evrov vreden podvig sta prek razpisa denarno podprla Evropski socialni sklad in država.

Krški policisti so v sodelovanju s policisti policijskih postaj Novo mesto, Brežice in Šentjernej ter posebne policijske enote Policijske uprave Novo mesto v četrtek zgodaj zjutraj na podlagi odredbe sodišča opravili več hišnih preiskav v Dobruški vasi, na Mihovici in v okolici Novega mesta, pri tem pa zasegli več kosov zlatnine in pištol.

Dolenjski in belokranjski župani so zaradi težav z nasilništvom in kriminalom, ki da v veliki meri izhajajo iz socialnega položaja predvsem dela romske skupnosti, pisali predsedniku vlade Janezu Janši. Opozorili so na večletno neukrepanje, prosili za srečanje in pozvali k celovitemu pristopu. V Janševem kabinetu so napovedali, da bodo težavam prisluhnili. Pod pismo se je podpisalo 11 županov.

Tudi minister za notranje zadeve Aleš Hojs se je ob robu petkovega obiska v Metliki odzval na že omenjeno pismo o romski problematiki. Napovedal je, da se bodo ta teden sestali predstavniki notranjega ministrstva oz. policije in najbolj izpostavljenih občin Novo mesto in Kočevje.

Podrobneje o vsem pa v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila in uredila Renata Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli", 17.06.2020

O romski problematiki, turistični taksi v D.Toplicah, projektu Mladinskega kluba Krško