stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): O ukrepih Zdravstvenega doma Novo mesto za zajezitev okužb z NCV

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
12.03.2020 11:30

V današnji oddaji v ospredje postavljamo ukrepe Zdravstvenega doma Novo mesto za zajezitev okužb z novim korona virusom.

Uvodoma smo sicer poročali o prvi posavski borzi »S kmetije na krožnik«, ki so jo pripravili na krški tržnici na Vidmu. Gre za projekt občinskega Centra za podjetništvo in turizem Krško. Z organizacijo takšnih srečanj želijo spodbuditi povezovanje med kmetijami, gostinci in javnimi zavodi ter prispevati k boljšemu vključevanju lokalnih ponudnikov v kratke preskrbovalne verige. Gre za regijo z bogato ponudbo od zelenjadarstva, sadjarstva, ribogojstva, vinogradništva in vinarstva do poljedelstva in živinoreje, oziroma za regijo, ki bi se lahko s pridelki in izdelki omenjenih panog oskrbovala sama.

V preostanku oddaje pa smo spregovorili o novih ukrepih, ki jih je te dni za zajezitev okužb z novim corona virusom sprejel Zdravstveni dom Novo mesto. Direktorica Alenka Simonič je na torkovi novinarski konferenci med drugim povedala, da k zajezitvi okužb lahko prispeva tudi sleherni posameznik z upoštevanjem navodil in priporočil. Novomeški zdravstveni dom je te dni na njihovi siceršnji telefonski številki uvedel še eno linijo in s tem omogočil možnost lažjega informiranja zainteresiranih posameznikov. Telefonska številka je tako 07/39-16-700, kjer lahko vsak dobi najnujnejše informacije tako glede prenaročil na posege, kot tudi glede delovnega časa posameznih ambulant. Sicer pa je dr. Simoničeva spregovorila tudi o pričakovanjih, o načrtih ob morebitnem povečanju števila okuženih, pa tudi o kadrovski zasedenosti in zaščitni opremi osebja. Povedala je tudi, da med osebjem novomeškega zdravstvenega doma zaenkrat ni okuženih, je pa eden od zaposlenih, ki po vrnitvi iz tujine ni bil v stiku z drugimi, v samoizolaciji.

Podrobneje o vsem v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila Renata Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli", 12.03.2020

Ukrepi v Zdravstvenem domu Novo mesto, prehranska borza v Krškem