Iva Šicar Svet24.si

18-letno košarkarico Ivo so morali "rezati" iz ...

Bangun Dobra karma

Si želite vrniti izgubljeno ljubezen?

denis-avdić-show, lea-sirk Svet24.si

VIDEO: Kako je Lea Sirk imitirala Denisa Avdića

uroš rožič, špela gavez Svet24.si

Med delom se je Urošu nož zapičil v dimlje: z ...

merkur Dobra karma

Horoskop od 18. do 25. 11. 2019 : od Merkurja si ...

denis toplak Njena.si

Nepredstavljivo: Denis Toplak postal žrtev?

_BVP0088 Njena.si

Kamere zamolčale, zakaj ga Kmetje niso marali

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): Od Škocjana in Krškega, do Črnomlja in Novega mesta

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
26.09.2019 11:40

Današnja oddaja je mozaična. Bili smo v občinah Škocjan, Mokronog-Trebelno, Krško, Novo mesto in Črnomelj.

V Zagradu pri Škocjanu smo obiskali zeliščarski center jugovzhodne Slovenije, ki so ga začeli urejati oktobra lani, velik del denarja pa je zanj namenila občina Škocjan iz svojega proračuna. Do zdaj so prenovili in opremili nekdanjo pomožno gasilsko stavbo, s tem pa pridobili prostore za delovanje centra. V pritličju novo pokrite zgradbe je med drugim prostor za sprejemnico, učilnico, manjši laboratorij, sušilnico, pakirnico za zelišča, manjšo prodajalno in sanitarije. Bližnji v dolini ležeči park so krajinsko uredili.

Na nedavni redni seji Občinskega sveta Občine Mokronog-Trebelno so se svetniki seznanil s polletno realizacijo proračuna, potrdili pravilnik o uporabi športnih objektov v občini, s katerim urejajo uporabo športnega parka in športne dvorane tako v Mokronogu kot na Trebelnem, seznanili pa so se tudi z organiziranostjo predšolskega varstva v tekočem šolskem letu.

Občina Krško zadnja leta pospešeno ureja ulice na Vidmu. Pred kratkim so tako uradno predali namenu obnovljeno Cankarjevo ulico, s katero je zdaj bistveno izboljšana prometna varnost zlasti za pešce.

Prenova Kandijskega mostu pa gre h koncu. Za popolno dokončanje projekta je potrebna še nekajdnevna prometna zapora za avtomobilski promet, v tem času pa bo omogočen prehod po mostu za pešce in kolesarje. Izvajalec mora zdaj vgraditi le še talne označbe oz. kovinske talne gumbe. Kot so povedali na Mestni občini Novo mesto bo tokratna zapora do predvidoma 30. septembra.

V Črnomlju pa bodo bogatejši za novo kolesarsko povezavo. Župan Andrej Kavšek in direktor podjetja GPI Robert Radakovič sta namreč podpisala pogodbo za izdelavo projektne dokumentacije za Regionalno kolesarsko povezavo Črnomelj – Kanižarica. Tako bodo stanovanjski in zaposlitveni centri Črnomlja in Kanižarice povezani tudi s kolesarsko potjo.

Ob koncu našega radijskega potepa pa smo se ustavili še v Splošni bolnišnici Novo mesto, kjer so nedavno pripravili aktivnosti, posvečene gluhosti in tudi Alzheimerjevi bolezni. Obema temama smo namenili nekaj pozornosti v zadnjem delu oddaje, ki jo je pripravila avtorica Renata Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli", 26.09.2019

Občine Škocjan, Mokronog-Trebelno, Krško, Novo mesto, Črnomelj