franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

S Krko naokoli

SKN (avdio): V Sevnici izredno zaskrbljujoče stanje okužb s Covid-19

Piše: V.M.

Čas objave:
03.12.2020 11:30

Direktorica Zdravstvenega doma Sevnica Vladimira Tomšič ter zdravnik in član štaba Civilne zaščite občina Sevnica Jurij Pesjak sta opozorila na izredno zaskrbljujoče stanje okužb s Covid-19.

Na redni tedenski koordinaciji se je v torek z namenom obvladovanja problematike širjenja covid-19, sestal štab Civilne zaščite občine Sevnica s predstavniki Civilne zaščite, Občine Sevnica, Zdravstvenega doma Sevnica, Gasilske zveze Sevnica, Policijske postaje Sevnica, Območnega združenja Rdečega križa Sevnica in Javnega zavoda za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti Sevnica. Policija kršitve zaščitnih ukrepov zaznava predvsem na področju prehajanja med občinami, pa tudi zbiranja ljudi na določenih javnih mestih. Povedati pa je potrebno, da ekipe gasilcev opravljajo vse redno delo v skladu s pristojnostmi, kamor spada tudi razkuževanje javnih objektov. 

Na resnost situacije pa je opozoril tudi župan občine Sevnica Srečko Ocvirk, ki je dejal: »Če v prvi polovici decembra ne bomo omejili okužb na vzdržno raven, bo druga polovica meseca z božično-novoletnimi prazniki katastrofalna. Ključno je, da skupaj poiščemo načine, da bo vsak občan razumel namen ukrepov in jih tudi spoštoval, saj je to edini način za omejitev epidemije.«

Sevniški Štab Civilne zaščite zato poziva vse Sevničane, da dosledno izvajajo zaščitne ukrepe, ki preprečujejo širjenje virusa covid-19. Le na ta način lahko uspešno zajezimo tako zdravstvene in gospodarske, kot tudi širše družbene posledice epidemije, so sporočili s Štaba Civilne zaščite občine Sevnica. 

Kaj je povedala direktorica Zdravstvenega doma Sevnica Vladimira Tomšič in še veliko več boste izvedeli v oddaji S Krko naokoli, ki jo je pripravila Vanja Movrin. 

S Krko naokoli 03122020