urša drofenik nejc_fon-6292 Odkrito.si

Uršo Drofenik boli srce

horoskop_astrologija Svet24.si

Horoskop na velikonočni ponedeljek

Žalostna ženska Petisvet.si

Žalostna resnica o njej, ki o drugih grdo govori!

družina Svet24.si

Do subvencije kmalu upravičeni vsi socialno ...

samantha cohen 1 Svet24.si

Meghan znova šokirala: zdaj je sporočila, ...

Ana Klašnja Njena.si

Ana Klašnja: 'Moj fantek odrašča'

ana praznik Njena.si

Ana Praznik osebno vpletena v težke zgodbe

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): Z rušenja stare belilnice in med vinogradi

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
24.01.2019 13:30

V oddaji »S Krko naokoli« smo bili tokrat v Krškem, Brežicah, pa na Mirni in v Semiču – med glasbeniki in med vinogradniki.

Za uvod pa smo se najprej ustavili v Krškem, kjer so v torek porušili staro belilnico za proizvodnjo celuloze na nekdanjem območju papirniške tovarne Vipap Videm Krško. Ob prostorih tamkajšnje poklicne gasilske enote so tako sprostili prostor za njeno širitev in za gradnjo posavskega gasilskega poligona. V Brežicah so na ginekološko-porodnem oddelku tamkajšnje bolnišnice včeraj prevzeli dve nadstandardni sobi. Tudi o tem nekoliko obširneje poročamo.

Bili smo tudi na Mirni, med občinskimi svetniki, ki so na torkovi 3. redni seji sprejeli odloka o proračunu za letos in za prihodnje leto in s tem postavili temelje za izvedbo načrtovanih projektov v prihodnjih dveh letih.

Prisluhnili smo tudi mladim glasbenikom na koncertu Glasbene šole Črnomelj v Kulturnem centru Semič, ob koncu oddaje pa k mikrofonu povabili še specialista za vinogradništvo Romana Štabuca s Kmetijsko gozdarskega centra Maribor. Spregovoril je o tem, kako se naj po lanskoletni toči vinogradniki lotijo obrezovanja prizadete vinske trte.

Oddajo »S Krko naokoli« je pripravila Renata Mikec.

Oddaja SKN: 24.01.2019

Oddaja "S Krko naokoli"