image008 Odkrito.si

V slovo fantku, ki je združil Slovenijo

madonna eurosong Svet24.si

Madonna sramotno priredila evrovizijsko polomijo

pomladna metulja Petisvet.si

Opozorilo za ta teden: izogibajte se govorjenju ...

nosečka Svet24.si

Bi svojemu otroku nadeli tako zelo nenavadno ime?

I-rosvita pesek-pl004 Svet24.si

Po Miši Molk o Zali in Gašperju brez dlake na ...

ana urbanc Njena.si

Izdalo jo je zdravje

plestenjak 5 Njena.si

Blaž Švab spregovoril o svoji poroki

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): Z županove novinarske konference…

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
13.03.2019 13:31

V oddaji »S Krko naokoli« smo tokrat pripravili povzetek najpomembnejših vsebin ponedeljkovega srečanja župana Mestne občine Novo mesto Gregorja Macedonija z novinarji.

Med drugim je spregovoril o obnovi mestnega jedra. Kot je povedal, bo prva faza od Glavnega trga do začetka Rozmanove pri Foto Asji zaključena do konca tega meseca. Prihodnji četrtek bodo delavci izvedli zaključna dela v križišču trga in Sokolske ulice, zato bo od četrtka do nedelje prihodnji teden izvoz iz mestnega jedra po Kandijskem mostu onemogočen. Predvidoma poleti oz. kmalu po zaključku šolskega leta pa se bo začela še prenova Kandijskega mostu.

Predstavil je tudi trenutne zaplete glede gradnje parkirne hiše pod Kapitljem in spregovoril o odškodninah, ki so jih podjetniki doslej prejeli za zmanjšano poslovanju. Zaenkrat je tega denarja okoli 20 tisoč evrov.

Zanimalo nas je tudi, kaj bo s prometnim režimom, ko bo prenova zaključena. Po besedah župana zadnji predlog predvideva, da bo Glavni trg za motorni promet zaprt, z izjemo dostave in intervencij.

Pospešeno delo na izboljšavah življenja in dela v novomeški občini nekoliko ovirajo sodni postopki. Tudi temu smo namenili nekaj besed, tako kot najpomembnejšim projektom, ki trenutno potekajo na območju novomeške občine.

Podrobneje o vsem v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila Renata Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli": 13.03.2019

Oddaja "S Krko naokoli"