stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

S Krko naokoli

SKN (avdio): Za srečne tačke letos s koledarjem

Piše: V.M.

Čas objave:
27.11.2020 11:30

Ker je epidemija koronavirusa preprečila izvedbo dobrodelnega koncerta, so se v Društvu za zaščito živali Novo mesto odločili za dobrodelni koledar.

Danes bomo spoznali Društvo za zaščito živali Novo mesto, ki skrbi za zapuščene, zanemarjene in trpinčene živali že od leta 2001, slišali pa boste tudi kakšen zanimiv projekt so imeli v teh korona časih. Društvo za zaščito živali Novo mesto, ki se posveča zapuščenim živalim, letos zaradi vsem znanih razmer ne bo izpeljalo že tradicionalnega dobrodelnega koncerta Novo mesto za srečne tačke, s katerim so v zimskih mesecih s prostovoljnimi prispevki in srečelovom pokrili najnujnejšo veterinarsko oskrbo njihovih varovancev, začasne namestitve muc in podobno, zato so se s prostovoljci odločili, da naredijo dobrodelni koledar. Izkupiček od prodaje bo seveda namenjen zapuščenim živalim, katerim pomaga društvo.
Poslanstvo Društva za zaščito živali Novo mesto je skrb za boljše življenje živali okrog nas, naj gre za domače, rejne ali nikogaršnje živali. Trudijo se sodelovati tudi z drugimi društvi, ker lahko le s skupnimi močmi dosežemo boljši jutri za pogosto spregledana bitja v naši okolici. Problematika zapuščenih, zanemarjenih in mučenih živali je kompleksna, zato morajo delovati na več področjih. Omenjeno društvo se že več let intenzivno ukvarja z zaščito živali, predvsem z zavrženimi in nikogaršnjimi mačkami, ta problematika je namreč na tem področju trenutno najbolj pereča. Društvo ima sicer sedež v Novem mestu, vendar aktivno deluje tudi v Straži, Dolenjskih in Šmarjeških Toplicah, Mirni Peči in ostalih dolenjskih občinah. Poklicali pa smo tudi prostovoljko Lino Debeljak in poklepetali o financiranju društva, živalih, ki iščejo dom in o dobrodelnem koledarju. 
Več boste slišali v oddaji S Krko naokoli, ki jo je pripravila Vanja Movrin. 

S Krko naokoli 27112020