stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): Zalka Klemenčič – ko pomagaš drugim, bogatiš sebe

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
03.02.2020 11:30

Danes smo v studiu oddaje »S Krko naokoli« gostili sekretarko Območnega združenja Rdečega križa Metlika Zalko Klemenčič.

Letos mineva 20 let, od kar je bil izpeljan prvi tradicionalni dobrodelni koncert »Stopimo skupaj«. V vseh teh letih je na koncertih brezplačno nastopilo 315 slovenskih glasbenikov, ki jih je prišlo poslušat in prispevat nekaj več kot 7.200 obiskovalcev. Prošnji metliškega Rdečega križa se je v povezavi s koncerti odzvalo 485 donatorjev in tako so skupaj z donatorji in obiskovalci koncertov zbrali 307.000 Eur pomoči, denar pa razdelili med 286 oseb. Pomagali so z nakupom hišnega dvigali, ureditvijo dovozne poti za invalide, z nakupom zdravstvenih aparatov, sofinanciranju zdravljenj v tujini in doma, kupili so dva avtomobila, prilagodili dve kopalnici, podprli števile pri letovanju, s hrano in plačilom položnic, pa tudi pomagali pri nakupu zdravstvenih pripomočkov. Ker je vse manj posameznikov in družin, ki svojo žalostno zgodbo ali stisko zmorejo izpostaviti javno, so se pri OZ RK Metlika zdaj odločili, da ob 2o-letnici koncerta "Stopimo skupaj", delovanje nekoliko spremenijo. Oblikovali bodo dobrodelni sklad, katerega rdeča nit bodo tudi koncerti, sklad pa bo deloval pod budnim nadzorom 3-članskega odbora, ki bo nadziral porabo zbranega denarja.

Sicer pa bo letos novembra tudi 20 let, odkar je Zalka Klemenčič ena najbolj prepoznavnih ljudi v tem koncu Slovenije. Z mrežo prostovoljcev in podpornikov Rdečega križa Metlika je vsakič znova  pripravljena pomagati ljudem v stiski. V teh letih je spoznala najbolj žalostne in najbolj vesele plati življenja, včasih pa potočila tudi kakšno solzo sreče, ali tudi žalosti.

Z gostjo v studiu se je za oddajo "S Krko naokoli" pogovarjala Renata Mikec in ob tem predstavila tudi oseben pogled Zalke Klemenčič na prostovoljstvo. V teh letih je spoznala, "da ko pomagaš drugim, pravzaprav bogatiš sebe in spoznati ta občutek, je največ, kar ti lahko da življenje," je v pogovoru povedala sekretarka OZ RK Metlika, Zalka Klemenčič.

Oddaja "S Krko naokoli", 03.02.2020

Pogovor s sekretarko RK Metlika Zalko Klemenčič