franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Šport Šentjernej

11. Jernejev kolesarski maraton

Piše: Radio Krka

Čas objave:
16.08.2016 15:42

Včeraj je na praznik Marijinega vnebovzetja v Šentjerneju v okviru občinskega praznika Občine Šentjernej, potekal tradicionalni 11. Jernejev kolesarski maraton, letos z dobrodelno noto.

Vsa zbrana sredstva od startnin (5.860,00 evrov) gredo v namen izgradnje novega vrtca v Šentjerneju. Maratona se je udeležilo več kot 400 kolesarjev in veliko otrok, ki so maraton vozili brezplačno. Med prijavljenimi je bil tudi kolesar iz sosednje Hrvaške in kolesarji iz Katarja. Organizator maratona je bila Občina Šentjernej v sodelovanju z Društvom kmetic Šentjernej. Organizirani sta bili dve trasi, manjša (35km) in daljša (70km), na trasi pa sta bili tudi dve postojanki, kjer so članice in člani domačih društev poskrbeli za okrepčanje kolesarjev. Vsak kolesar, ki je plačal štartnino je ob koncu maratona prejel praktično nagrado organizatorja, malico ter vodo. Vsi kolesarji so ob zaključku maratona sodelovali v nagradnem žrebanju. Najštevilčnejša ekipa na maratonu je bila domača ekipa Trapcev, ki so prejeli pokal in poskrbeli za pravo domače vzdušje. Na samem prireditvenem prostoru pred Kulturnim centrom Primoža Trubarja je bilo poskrbljeno za dodatno animacijo.


Občina Šentjernej se zahvaljuje vsem sodelujočim članicam Društva kmetic Šentjernej za veliko pomoč pri organizaciji, prav tako šentjernejskim članom Društva za priznanje praženega krompirja kot samostojne jedi, ki so poskrbeli za odlično malico, vsem kolesarjem ter mnogim donatorjem (Andreju Košaku iz skupine Panvita, Kmetiji Šketelj, Banki Sberbank, Trgovini Spar, Zavarovalnicam Tilia, AS, Prva osebna zavarovalnica, Bicikel.com-u, Robertu Bregarju, Topatletu, Ewopharmi, Dani iz Mirne, Ljubljanskim mlekarnam, Redbullu, Športni uniji Slovenije, Yureni, številnim podjetjem in sodelujočim prostovoljcem na maratonu (motoristom MK Novo mesto s Tonetom Jordanom, stalnim članicam Turističnega društva Šentjernej z Linco Kalin, redarjem, članom Društva upokojencev Šentjernej z Jožetom Smrekarjem, Policijski postaji Šentjernej, podžupanu Janezu Selaku, delavcem JP EDŠ, d.o.o. Šentjernej, Kolesarskemu klubu Adria Mobil, šoferju Borisu Piletiču, Alešu Trbancu in Ansamblu Nebo, prizadevnemu Francu Bevcu, Okrepčevalnici Zakrakovc, zdravstveni službi in mnogim posameznikom), ki so pomagali pri dobri izvedbi dogodka. Jernejev kolesarski maraton sodi v sklop maratonov akcije Slovenija kolesari. Že sedaj vabimo kolesarje in kolesarke, da se udeležijo maratona, ki bo prihodnje leto na praznični torek, 15. avgusta 2017.