nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Šport

4 medalje in črn madež na DP v karateju

Piše: R.K.

Čas objave:
13.11.2023 09:32

V soboto se je Fight Club Shony v Slovenskih Konjicah udeležil državnega prvenstva v karateju, kjer so v konkurenci 376 tekmovalcev iz 51 slovenskih klubov osvojili 2 zlati in 2 bronasti medalji. Žiga Dimčič je postal državni prvak v kategoriji športnih borb malčkov do 39 kg, medtem ko je Žan Jan Boh osvojil svoj prvi državni naslov pri borbah malčkov nad 39 kg. Bronasti medalji sta pripadli Nuši Vodopivec (borbe malčice do 32 kg) in Ivi Glogovšek (borbe malčice nad 36 kg), 5. mesta pa so zasedli Luka Dimčič (borbe dečki do 41 kg), Maša Debelak (borbe kadetinje do 61 kg) in Alex Vinter (borbe malčki do 30 kg).

Kljub ponosu na dosežke mladih tekmovalcev, klub izraža nezadovoljstvo nad odnosom Krovne ustanove, Karate zveze Slovenije. Sodniki so očitno prikrajšali trem njihovim tekmovalcem pot do vrha, kar je privedlo do protestne odstranitve enega od borcev. Vrhovni sodnik z mednarodno licenco je izrazil obžalovanje nad delom sodnikov in razumevanje do klubske odločitve.

Klub je prejel vabilo za nastop na Balkanskem prvenstvu v Ljubljani, vendar so se odločili odpovedati nastop zaradi pogojev, ki vključujejo nakup reprezentančnega hoodija in kritje stroškov, primerljivih s stroški tekmovalcev iz držav bivše Jugoslavije. Kljub vlaganju v mlade talente že vrsto desetletij, klub izraža nezadovoljstvo z netransparentnim poslovanjem zveze in nenamensko porabo sredstev. Nezadovoljstvo večine članic zveze je očitno, zaradi česar klub sistematično usmerja svoj podmladek v olimpijski boks in taekwondo, kjer doživljajo večjo podporo.

Kljub temu klub ostaja aktiven in se pripravlja na naslednje tekmovanje, kjer bodo sodelovali s taekwondoisti na Pokalu Ivančne Gorice. Izražajo iskreno zahvalo vsem za podporo pri sofinanciranju tekmovalnih nastopov mladih upov.