volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Šport Brežice

6 kolajn za brežiške karateiste

Piše: KK Brežice

Čas objave:
09.05.2018 08:08

Minulo soboto je že sedemnajsto leto zapored v Postojni potekal močan mednarodni turnir, kjer je nastopilo 437 tekmovalcev iz 52-ih klubov in petih držav.

Karate klub Brežice je zastopala enajstčlanska ekipa, v sestavi Luka Cicvarić, Maja Lakner, Sara Marija Lavrič, Tjaša Petkovič, Saša Petkovič, Jaka Cerjak, Ela Petan, Ana Sever, Ivana Lukič, David Matija Lavrič in Nika Omerzo, ter trenerja Sašo Vaš in Darko Cicvarić.
Najprej je v kategoriji kate malčki nastopil najbolj perspektiven brežiški kata tekmovalec Luka Cicvarić. Luka je med 25 tekmovalci suvereno premagoval vse tekmece na poti do finala, kjer pa so sodniki le dosodili zmago domačemu tekmovalcu iz Postojne. Luka je v svojo bogato zbirko odličij na koncu dodal še eno srebrno medaljo.
Na sosednjem tatamiju pa je istočasno nastopala vsestranska Ela Petan v kategoriji kate za mlajše kadetinje. Ela je gladko premagovala svoje nasprotnice vse do polfinala, kjer je morala priznati premoč kolegici iz slovenske reprezentance Lani Tisi Nadižar.
Kljub porazu v polfinalu je Ela zbrala dovolj moči in si v repasažnem boju priborila bronasto odličje.
V kategoriji kate za deklice so nastopile Tjaša Petkovič, Maja Lakner in Sara Marija Lavrič, vendar tokrat brez vidnejših uvrstitev.


Dekleta pa so v isti sestavi pokazala izjemno usklajenost pri izvedbi kate za deklice v ekipni kategoriji, kjer so v polfinalu in finalu gladko premagale svoje nasprotnice in si priborile zlato odličje in zmagovalni trofej.

Nika Omerzo je tokrat nastopila v kar dveh kategorijah, in sicer v svoji kategoriji mladink, ter na povabilo Karate zveze Slovenije v kategoriji članic, vendar tokrat žal brez vidnejše uvrstitve.
Na sobotnem tekmovanju v Postojni pa je med brežiškimi borci največji napredek pokazal David Matija Lavrič. Nastopil je v verjetno najtežji kategoriji prvenstva, pri kadetih do 52kg in vnovič dokazal, da se lahko kosa z vsakim. V prvem krogu je z 1:0 premagal Valenčaka iz Oplotnice, sledil je tesen in izenačen boj z reprezentantom Bašičem iz Polzele, ki se je v prid nasprotniku zaključil šele v samem izteku borbe, v repasažu za tretje mesto pa je David premagal domačina Arseniča in zasluženo osvojil bronasto medaljo. Klub je na KZS poslal predlog za Davidovo uvrstitev v kadetsko državno reprezentanco in v primeru, da bo odobren, bo to že tretji brežiški reprezentant v športnih borbah.
Bron med borci sta osvojila še Jaka Cerjak pri mlajših kadetih do 40kg in Tjaša Petkovič pri deklicah do 35kg, medalja pa je za las ušla Ani Sever pri mlajših kadetinjah nad 50kg. Ana je kategorijo odprla z zmago nad Pavšičevo iz Idrije, sledil je minimalen poraz z Mekičevo (0:1), ker pa se je slednja uvrstila v finale, je Ana v prvem repasažnem krogu premagala Glavnikovo iz Kovinarja, v boju za bron pa za las izgubila z Žibertovo iz Ljubljane. Ana je sicer povedla in suvereno ohranjala prednost do samega izteka borbe, proti koncu pa ji je žal popustila zbranost in je dobljeno odličje žal prepustila nasprotnici. V isti kategoriji je nastopila tudi Saša Petkovič, ki je v prvem krogu slavila proti Dolenčevi iz Trbovelj, v drugem krogu pa je žal zaključila svoj nastop s porazom proti Bajukovi iz Idrije. Eli Petan in Ivani Lukič športna sreča tokrat ni bila naklonjena in sta tokrat žal ostali praznih rok, a jima gre vseeno čestitati za prikazane boje.