Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Šport Modena

ACH Volley danes v Modeni

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
06.12.2016 05:29

Slovenske odbojkarske prvake, igralce ACH Volleyja, čaka danes prva tekma lige prvakov. Ob 21. uri bodo gostovali v Modeni, kjer se bodo pomerili z ekipo, ki je ena od favoritov lige. V njenih vrstah mrgoli zvezdnikov, sestavljajo jo italijanski, francoski, ameriški, srbski in argentinski reprezentanti.

Ker bo Modena izrazit favorit, Slovenci lahko na igrišče stopijo sproščeni, saj nimajo česa izgubiti. Obe ekipi sta zadnje čase popravili formo, slovenski prvaki pa stavijo na začetne udarce in blok. "Če ne pritisnemo s servisom, če dovolimo tekmecu, da ima idealen sprejem, nimamo možnosti," je dejal Žiga Štern, ki se je v zadnjem času mučil s poškodbo tetiv, a bo za evropsko tekmo nared.

Modena in ACH, ki skupaj z rumunsko Craiovo in poljskim Skra Belchatowom sestavljata skupino D, sta se v skupinskem delu srečala že lani. Tako v Stožicah kot v Modeni so bili boljši Italijani, obe tekmi so dobili s 3:0. Ljubljančani, ki so bili v nekaterih nizih blizu presenečenja, upajo, da so se s teh tekem kaj naučili in da bodo tokrat prišli vsaj do enega osvojenega niza.


"Od lani imajo nekoliko spremenjeno ekipo, a vemo, kakšen je njihov slog igranja. Zagotovo se bomo na njih dobro pripravili, o tem, kakšne so naše realne možnosti, pa je težko govoriti. Zagotovo na igrišče ne bomo vstopili z mislijo, da bomo izgubili. Vedno se lahko zgodi, da ima favorizirana ekipa slab dan, poleg tega pa velika motivacija kdaj lahko premaga kakovost. Mi moramo pokazati našo najboljšo igro, kaj nam ta lahko prinese, pa bomo videli," se ne predaja vnaprej bloker ACH Volleyja Diko Purič.