franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Šport Ljubljana

ACH Volley zmagal

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
02.12.2016 20:07

Odbojkarji ACH Volleyja so v tekmi 11. kroga 1. DOL za moške doma premagali Maribor s 3:0 (14, 18, 20).

Državni prvaki so po pričakovanju dobili generalko za torkovo tekmo lige prvakov proti Modeni. Z odličnimi servisi in z blokom so povsem razorožili Mariborčane, ki so grozili le v tretjem nizu, a tudi v njem realnih možnosti niso imeli. Maribor, ki je bil nekaj časa na prvenstveni razpredelnici na tretjem mestu, je zabeležil že tretji zaporedni poraz, ta pa najbrž ne boli toliko kot tisti iz prejšnjega kroga, ko so izgubili proti sosedom iz Hoč.

Domači trener Zoran Kedačič je za razliko od obračuna s Fužinarjem tokrat tekmo začel praktično z vsemi najboljšimi močmi, na klopi je ostal le še ne povsem zdravi Žiga Štern. Koroški strateg na ljubljanski klopi se je zavedal, da znajo biti Ljubljančani, ki jih gostujoči trener Matevž Kamnik dobro pozna, nevaren tekmec, kar je konec koncev pokazal na prvi medsebojni tekmi v Mariboru, kjer je ACH-ju zadal doslej edini poraz v prvenstvu.

Ljubljančani so se zavedali, da bo brez pravega pristopa težko, zato so začeli resno in odgovorno. Servisi Dika Puriča so bloku omogočili, da je že do prvega tehničnega odmora dosegel šest blok točk. Domači so povedli s 7:0, nato pa vodili z 12:3 in 14:4. Štajerci so položaj stabilizirali šele potem, ko je Vasjo Plesca na mestu sprejemalca zamenjal Dejan Pelemiš, a takrat je bilo že prepozno.

Drugi niz so Mariborčani začeli bolj spodbudno, povedli s 3:1, a odgovor Ljubljančanov je bil hiter. S točko Jana Kozamernika so domači že vodili, po drugem tehničnem odmoru je bilo 9:5, ob dobri igri Puriča in Kozamernika je razlika samo še rasla, da bodo domači povedli z 2:0, je bilo jasno po asu Apostolosa Armenakisa in bloku Maksima Buculjevića za 21:13.

V tretjem nizu so gostje ob drugem tehničnem odmoru vodili s 16:14, nato pa je pri gostiteljih v igro vstopil Matija Pleško, ki je z začetnimi udarci svojo ekipo vrnil v vodstvo, po bloku Kozamernika je bilo na semaforju 19:17,
Štajercem je še uspelo izenačiti na 19:19, nato pa so oranžni zmaji dosegli pet zaporednih točk in zmagovalec je bil dokončno odločen, tekmo je končal Jan Pokeršnik.

"Vesel sem, da smo zadnji dve tekmi odigrali na dokaj visoki ravni, predvsem pa sem zadovoljen, da sem v teh dveh tekmah lahko ponudil priložnost nekaterim igralcem, ki so prej igrali manj, preizkusil nekatere različice, predvsem pa, da sem nekatere igralce spočil. Lahko rečemo, da je generalka uspela, dva niza sta bila zelo spodobna in to v vseh elementih. V zadnjem nizu pa je nekoliko padla zbranost pri servisih, tako da se je Maribor bolj upiral. Imel je celo svoje priložnosti, ki pa jih ni izkoristil, upam, da bomo mi v torek v Modeni pri svojih priložnostih uspešnejši, če se nam bodo ponudile," je dejal domači trener Kedačič.