pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Šport Brez opisa

AVDIO: Bucikova uspešno nastopila v Stockholmu

Piše: Radio Krka

Čas objave:
31.01.2017 19:53

Zadnji preizkušnji svetovnega pokala pred svetovnim prvenstvom v Švici je gostil švedski Stockholm, kjer je bila na sporedu paralelna tekma. Med šestnajsterico tekmovalk, ki so se borile za točke je bila tudi Ana Bucik. Zmagala pa je Američanka Mikaela Shiffrin.


Ana se je v prvem krogu tekmovanja pomerila z domačo predstavnico Frido Hansdotter, zmagovalko zadnje slalomske tekme v Flachauu in četrto uvrščeno na lestvici te discipline. Smučarki sta si bili v prvi vožnji skoraj celo pot z ramo ob rami, na koncu pa je Švedinja prišla v cilj z 0.18 sekunde prednosti. Bucikova je tudi v drugo smučala zelo dobro, predvsem pa borbeno prav do cilja, a je na koncu morala priznati premoč Hansdotterjevi. Le-ta je prišla vse do malega finala, v katerem je bila boljša Norvežanka Nina Loeseth, do zmage je prišla Američanka Mikaela Shiffrin, druga pa je bila Slovakinja Veronika Velez Zuzulova.

V moški konkurenci je za presenečenje poskrbel Nemec Linus Strasser, ki je v velikem finalu ugnal Francoza Alexisa Pinturaulta, boj za tretje mesto pa je pripadel Švedu Mattiasu Harginu, ki je bil hitrejši od Davea Rydinga iz Velike Britanije.


Ana, ki je na Švedskem na koncu zasedla deveto mesto, je po preizkušnji dejala: ''Že včeraj, ko sem izvedela, kdo je moja tekmica, sem vedela, da ne bo šlo z lepim smučanjem, z normalno vožnjo ne bo dovolj, tako da sem skušala napadati in vmes tako naredila tudi kakšne majhne napake. A sem zadovoljna, da sem se res borila, da me ni lahko premagala. Upam, da bom do naslednje take tekme uspela več trenirati, da bom prišla kakšen krog dlje. Pozno sem izvedela, da grem na to tekmo, ko je Ilka odpovedala svoj nastop. Z izjemo včerajšnjega popoldneva se na tekmo nisem uspela pripraviti. A to je posebna disciplina, ki jo noben prav posebej ne trenira, a vseeno kakšna vožnja več ne bi škodila. Je pa to dobra izkušnja. Proti Fridi sem se poskusila zbrati in se ne predati že na startu, mislim, da je to glavno.''

Glavni trener Denis Šteharnik pa je o Aninem nastopu rekel: ''Bila je težka nasprotnica, a mislim, da se je dobro odrezala. Seveda bi bilo boljše, če bi ta dvoboj dobila, a mislim, da je dobro predstavila slovenske barve. V želji po zmagi je naredila dve ali tri drobne napake, ki so jo stale zaostanka v prvi vožnji. V drugo je vedela, da mora maksimalno napasti, drugače ne more dobiti dvoboja. Bila je takšna razlika, da je Frida lahko peljala z malo rezerve. Razplet ni bil najboljši, bolje bi bilo, če bi bili bolj skupaj, da bi pritiskala na njo, da bi mogoče naredila kakšno napako. To je dobra izkušnja, lažje bo tekmovala na drugih tekmah. To je neposredna borba, res tekmuješ s svojim nasprotnikom, ne kot na normalni tekmi, kjer se boriš proti vsem. To je dobra izkušnja, vse to ocenjujem kot pozitivno.''

Ana Bucik je na paralelnem slalomu v Stockholmu na Švedskem osvojila deveto mesto: