nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Šport Koper

AVDIO: Krkaši slavili v prvi tekmi pokalnega četrtfinala

Piše: Radio Krka

Čas objave:
16.02.2017 04:55

Košarkarji Krke so v prvi tekmi četrtfinala pokala Spar premagali Sixt Primorsko z 59:58 (9:18, 28:26, 40:44). Povratna tekma bo danes ob 19.uri v Novem mestu.

Medtem ko so prestali trije pari četrtfinala pokala danes že odločali o potnikih na zaključni turnir, sta koprska in novomeška ekipa svoj obračun šele začeli. V uvodu so bili boljši krkaši, ki pa so si pred povratno tekmo priigrali le minimalno zmago z 59:58.

Krka lovi četrti zaporedni naslov pokalnega zmagovalca, pot do četrtfinala pokala pa so Novomeščani tlakovali z dobrimi predstavami v državnem prvenstvu, kjer so dosegli devet zaporednih zmag; njihovi tekmeci pa so za dvig samozavesti na zadnji tekmi v gosteh premagali neposredne tekmece za uvrstitev v boj za prvaka Helios Suns.

Dvoboj je bil zelo izenačen in nobena ekipa si dolgo ni priigrala odločilne prednosti; domači so bolje začeli in dobili prvi del, a so gostje vrnili s približno enako mero v drugi četrtini in ekipi sta naslednjih 20 minut začeli skorajda izenačeni.


Prelomna je bila šele zadnja četrtina. Pri 49:59 v 38. minuti se je zdelo, da je Krka le ušla, toda domači so se vrnili, tudi z dvema trojkama, zadnjo je dosegel Nikola Gajić pol minute pred koncem, a je nato ostalo pri minimalni zmagi gostov 59:58.

Za zmagovalce je 14 točk dosegel Ronald Curry, enak strelski izkupiček je imel pri domačih Bojan Radulović.

Povratna tekma teh nasprotnikov bo v četrtek, 16. februarja, ob 18. uri. Na zmagovalca iz tega para pa v polfinalu že čakajo košarkarji Hopsov Polzele. Trener košarkarjev Krke, Dejan Mihevc je pred tekmo povedal, da potrebna zmaga ali vsaj neodločen izid. Ekipa Sixt Primorska je močna in zna presenetiti, a Krkaši bodo dali vse od sebe, da se uvrstijo v naslednji krog. 

Trener KK Krka, Dejan Mihevc, pred povratno tekmo s Sixt Primorska