zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Šport Bled

AVDIO: Slovenski hokejisti proti Latviji

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
03.11.2016 15:47

Slovenska hokejska reprezentanca bo od danes do sobote nastopala na mednarodnem turnirju serije evropskega izziva. Izbranci selektorja Nika Zupančiča so se na Bledu zbrali prvič po uspešnem septembrskem nastopu v olimpijskih kvalifikacijah, na domačem turnirju pa jih čakajo tekme z Latvijci danes ob 19.30, Francozi in Belorusi.

Novembrski reprezentančni turnir oziroma prekinitev večine klubskih tekmovanj ponavadi hokejistom prinese prvo druženje v izbrani vrsti. V tej sezoni je drugače, Slovenci imajo za sabo že zelo uspešen septembrski nastop v olimpijskih kvalifikacijah v Minsku, vseeno pa poudarjajo tudi pomen domačega tekmovanja.

Vse reprezentance, ki nastopajo na Bledu, bodo v letošnji sezoni igrale v elitni skupini svetovnega hokeja, Francija in Belorusija bosta tudi neposredni nasprotnici Slovenije v prvem delu prvenstva v Parizu.

Zupančič je zaradi poškodb ali počitka tokrat s seznama izpustil nekaj standardnih članov ekipe, vračata pa se povratnika po poškodbah David Rodman in Boštjan Goličič. Prvič se bo v vlogi pomočnika selektorja preizkusil nekdanji reprezentant Edo Terglav.

Slovenci bodo turnir začeli danes ob 19.30, njihovi tekmeci bodo Latvijci, v petek jih ob isti uri čaka tekma s Francozi, v soboto pa bodo tekmovanje končali s preizkušnjo proti Belorusiji ob 16.30.

Selektor Nik Zupančič o pričakovanjih pred tekmo: