Velik nasmeh Adobe Stock Odkrito.si

Kako na dopustu poskrbeti za zdrave zobe

Ljubezen po domace20 Svet24.si

Voditeljica Ljubezni po domače: "Po snemanjih ...

brezčasna ljubezen Svet24.si

7 vrst ljubezni, ki jih je zaznamovala večnost

umor, pešpot ob savi1 Svet24.si

FOTO: Umor na priljubljeni sprehajalni poti ob ...

Jeffrey Epstein Svet24.si

Princ Andrew obžaluje, da je zmotno mislil

Rok in nika_instagram Najstnica.si

Nika priznala: Rok je bolj privlačen

lucija in josip Njena.si

Lucija: 'Josip ni taksen, kot se predstavlja na ...

Šport Novo mesto

AVDIO&FOTO: S polno močjo v novo sezono

Piše: KK Krka

Čas objave:
13.08.2019 11:07

Košarkarji Krke so sinoči začeli s pripravami na novo sezono. Trener Simon Petrov je košarkarje zbral na večernem treningu v Športni dvorani Leona Štuklja.

Glenn Cosey in Jure Balazic.jpg
Glenn Cosey in Jure Balažič (desno)
Foto: KK Krka

15 košarkarjev
Na prvem treningu so bili prisotni Jure Balažić, Žiga Fifolt, Dalibor Đapa, Miha Škedelj, Jakov Stipaničev, Leon Stergar, Luka Lapornik, Martin Jančar Jarc, Marko Jošilo, Paolo Marinelli. Glenn Cosey, Ivan Ramljak, Tim Osolnik, Luka Medved in Imran Polutak. Novinec Gani Lawal se bo ekipi pridružil prihodnji teden.

Marko Jošilo Luka Lapornik Miha Škedelj.jpg
Marko Jošilo, Luka Lapornik in Miha Škedelj
KK Krka

Taktično zrelejši
Ekipo je uvodoma pozdravil in nagovoril predsednik KK Krka Andraž Šuštarič, ki je igralcem zaželel uspešno sezono. „Pričakujem, da bomo imeli precej bolj taktično zrelo ekipo kot lani. Fantje so se določenih zadev naučili,“ se dobre sezone nadeja trener Simon Petrov, ki mu bosta asistirala Dalibor Damjanovič in Matic Šiška, kondicijski trener ostaja Matej Gliha.

Glenn Cosey.jpg
Glenn Cosey
Foto: KK Krka

Kapetanski trak ostaja pri Juretu Balažiču, ki sezon ne šteje več, počuti se dobro, motiv pa ni sporen. „Boljše službe ni, zame je to užitek,“ je po treningu povedal vidno dobro razpoloženi Balažič, ki se nadeja, da bo imelo moštvo nekaj več športne sreče kot v minulih mesecih. „Lanska sezona je bila označena za neuspešno, pa smo bili na štirih ali petih tekmah žogo proč od zmage. Če bi jih dobili polovico, bi bilo povsem drugače predvsem v Ligi ABA. Letos smo dobili tri kvalitetne tujce, za katere verjamem, da bodo dodali svoje. Zato imamo višje apetite,“ še doda Balažić.

Doma z Rusi
Moštvo bo pripravile opravilo v Novem mestu, odigralo pa bo nekaj pripravljalnih tekem. 6. septembra krkaši potujejo v Trst na tekmo s Fortitudom, 14.9. v Novem mestu gostuje ruski Enisey, 18.9. Krka odhaja v Laktaše na tekmo proti Igokei, za tem pa sledita še tekmi na turnirju v Sarajevu (20. in 21.9.). Češki Nymburk pa bo Krkin tekmec 26.9., obračun bo v Zrečah.

Novomeščani bodo v novi sezoni nastopali v Ligi ABA, domačem prvenstvu Ligi Nova KBM in pokalu Spar.

Kapetan Jure Balažič o novi sezoni


Simon Petrov o novi ekipi


Trener Simon Petrov o novi sezoni