Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

doncic Ekipa24.si

Dallas slavi! Luka Dončić in druščina ...

Šport Miami

Bo Gogi zaigral za slovensko reprezentanco?

Piše: Radio Krka

Čas objave:
18.05.2016 11:18

Slovenijo po lanskem izpadu v osmini finala evropskega prvenstva septembra čakajo kvalifikacije za uvrstitev na EP leta 2017. Po predčasnem slovesu največjega slovenskega košarkarske zvezdnika Gorana Dragića z Miami Heat iz končnice severnoameriškega prvenstva se v domovini pojavlja vse več ugibanj, ali bo priljubljeni Gogi zaigral za Slovenijo.

Možnost, da bi 30-letni organizator igre iz Ljubljane zaigral za Slovenijo, je še podkrepil ameriški športni novinar Ethan J. Skolnick, ki za Miami Herald poroča o dogajanju in vsem povezanim z vročico. Skolnick je na Twitterju tako zapisal, da je Dragić poudaril, da bo v novo sezono prišel še z boljšo formo, zdaj, ko se je vse umirilo. Hkrati pa je še dodal, da Dragić ponovno poudarja, da bo igral za slovensko reprezentanco.

Dragić lani na evropskem prvenstvu ni zaigral. S spremembo na selektorskem mestu, mesto glavnega trenerja je prevzel Igor Kokoškov, so se tudi povečale možnosti, da Dragić znova obleče slovenski dres.

Reprezentanco čaka od 31. avgusta do 17. septembra šest kvalifikacijskih tekem. V skupini s Slovenijo so še Ukrajina, Bolgarija in Kosovo. Dragić se z Miami Heat ni uvrstil v finale vzhodne konference lige NBA. Miami so na sedmi tekmi konferenčnega polfinala s 4:3 v zmagah izločili košarkarji Toronto Raptors. Predčasno slovo iz končnice ter odhod na počitnice pa bi lahko prinesel tudi želeno sodelovanje Dragića s slovensko izbrano vrsto v kvalifikacijah.