nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Šport Cancun

Bo Planici uspelo?

Piše: Radio Krka

Čas objave:
09.06.2016 06:41

V mehiškem Cancunu bodo na 50. kongresu Mednarodne smučarske zveze (Fis) odločali, če bo Planica gostila svetovno prvenstvo v poletih leta 2020 in SP v nordijskih disciplinah leta 2021. Poleg Planice se za SP 2021 potegujeta tudi nemški Oberstdorf in norveški Trondheim, odločitev pa bo znana v noči na petek nekaj po 1.30 po slovenskem času.

"Pozimi leta 2020 lahko pričakujemo odlične pogoje za polete. Leta 2021 lahko vreme, globalno gledano, malo ponori. V severni Evropi je pričakovan hud mraz, v južni Nemčiji pa celo tropsko vreme. Napovedi za Planico pa so odlične, saj bo okolje s posebno mikroklimo zagotovilo stabilne pogoje in dovolj snega," so slovenski predstavniki začeli predstavitev pred predsedstvom Fis.

Predstavitev je potekala v slogu televizijskih poročil, tako imenovanih Ski News. Vlogo voditelja oziroma povezovalca je opravil Igor E. Bergant, predstavitev pa je bila sestavljena iz udarnih novic - javljanja "v živo" iz Slovenije ter s pogovori v studiu, ko se je "javil" tudi predsednik slovenske vlade Miro Cerar.

Za konec pa se je oglasil še skakalni ambasador Planice Franci Petek, nekdanji svetovni prvak: "Mi smo verjetno največji skakalni narod, ki še nikoli ni gostil nordijskega svetovnega prvenstva. Naša ekipa, ki bo še boljša, si ga zasluži. Slovenija je lahko zgled, imamo vse, kar je potrebno, in to bi radi delili s svetom."