stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Šport Ljubljana

Borilne veščine in glasba - vrhunska kombinacija

Piše: R.K.

Čas objave:
18.09.2019 11:01

Ljubitelji borilnih veščin in glasbe bodo oktobra v Stožicah prišli na svoj račun.

Pripravlja se namreč CFC Komteks fight night - največji borilno-glasbeni dogodek. Na prvo oktobrsko nedeljo se bo v Stožicah odvilo 14 borb – sedem v mešanih borilnih veščinah (MMA), šest jih bo boksarskih in ena po pravilih K1.

Organizator dogodka Rudolf Pavlin je povedal, da se bo njegova varovanka, boksarska šampionka Ema Kozin – njena borba bo zadnja, 14. – potegovala za tri nove naslove svetovne prvakinje, torej za diamantno titulo WBC, za naslova IBA in IBO, obenem pa bo branila že osvojeni pas WBF. Nasproti ji bo stala Švedinja Maria Lindberg. Slednjo je Pavlin predstavil kot »zelo dobro nasprotnico« in »nosilko svetovnih titul iz ženskega boksa«. pavlin pričakuje ostro in močno borbo.

Matej Plavec (MMA), ki se bo pomeril s Srbom Milanom Nakićem, je pred borbo poudaril, da se počuti super, »kot da sem star 25«. Jakob Nedoh (MMA) je izrazil upanje, da bodo 6. oktobra Stožice polne. Posebnega strahu pred nasprotnikom nima, saj so Ivana Vičića iz Srbije dobro proučili in so zato nanj ustrezno pripravljeni. Marka Vardjana (MMA) čaka že poprej mu odbrani Slovak Krisztian Simon, s katerim bi se moral boriti že aprila, a je zadeva padla v vodo. V Linzu živeči, a še vedno za Slovenijo boreči se Lemmy Krušič (MMA) bo 6. oktobra stavil na svoje rokoborske sposobnosti v upanju, da borbo z Ukrajincem Oleksijem Polischukom zaključi predčasno. Marko Drmonjič (MMA) pričakuje, da bosta s Hrvatom Zoranom Đodom prikazala atraktivno borbo. Temu je dodal, da je Đod nasprotnik, ki ga je dodobra motiviral.

Slovenski boksarski up Andrej Baković (boks) je poudaril, da bo borba – nasprotnika še nima – nekaj posebnega že samo zato, ker se bo odvijala v njegovi rodni Ljubljani. Pričakuje, da bo v Stožicah slavil jubilejno 10. zmago. Za naslov svetovne prvakinje po različici WCTS se bo potegovala Monika Kučinič (K1), ki je napovedala, da bo šla od prve runde »na polno«. Nasproti ji bo stala Italijanka Irene Roggio. Za naslov prvakinje se bo borila tudi Tajda Ratajc (MMA), le da po različici CFC. Kot je dejala, bo proti Venezuelki Elizabeth Rodriguez »peljala svoj stil juda« in poskušala borbo zaključiti na tleh. Kot predzadnji med borci in borkami je spregovoril Bojan Kosednar (MMA), bržda najbolj prepoznaven borec mešanih borilnih veščin v Sloveniji. Dejal je, da je »po štirih katastrofalnih letih v ringu« hvaležen za priložnost, in
obljubil, da je »črni čas« v zasebnem življenju za njim, obenem pa upa, da se bo to odrazilo tudi na poklicnem področju.

»Princeska« Ema Kozin (boks) je CFC 5 označila za zgodovinski dogodek, saj se bodo tri ženske v svojih disciplinah borile za pasove. Čeprav pričakuje težko borbo, bolje še ni bila pripravljena, zato pričakuje tudi zmago.

Glasbeni del spektakla sta zastopala Siddhartin Tomi Meglič in Vojko Šintler iz skupine Seven Days in May, ki so s Kozinovo posneli spot za skladbo Ready to Fight. Kot sta povedala, bodo večer zaključile legende slovenskega rocka, imena katerih bomo razkrili v prihodnjih dneh. Za primerno vzdušje bodo sicer skrbeli tudi John F. Doe in Seven Days in May. Tako bo zagotovljeno, da bodo 6. oktobra v Stožicah predstave slovenskega cvetobera borilnih športov v spremljavi glasbenih legend, veščih težkih ritmov, prava paša za oči in ušesa.