nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Šport Lenart

Boštjan drugi na pokalu Dino Diddi

Piše: Radio Krka

Čas objave:
05.09.2016 16:34

Novomeški mladi kolesarji so med vikendom dosegli dve zmagi v Lenartu, posebej veliko zmago pa je dosegel Boštjan Murn, ki je zasedel drugo mesto na dirki Coppa Dino Diddi, ki je v nedeljo potekala v italijanski Toskani. Anže Ravbar in Adam Jordan sta zmagala na kriteriju Mr.Bo. v Lenartu.

Na startu ene večjih dirk v Italiji 69. COPPA DINO DIDDI za mlajše mladince se je v italijanski Toskani zbralo 186 kolesarjev. Zmagal je Italijan Giosue Crescioli, ki si je na 96 km dolgi progi privozil 10 sek. prednosti pred Novomeščanom Boštjanom Murnom.

Dirka je posvečena italijanski legendi Lorettu Petrucciju, ki je bil zmagovalec dveh dirk Milano-Sanremo, in Pariz-Bruselj. Ima dolgo tradicijo, saj se jo vozi že od leta1948. Slovenija je na tej dirki redni gost in poleg Adrie Mobil je letos sodelovala tudi ljubljanska Radenska. Slovenski kolesarji so na tej dirki dosegli že nekaj zmag: Grega Bole (2001), Nejc Bešter (2008) in Mitja Zupančič (2014), ki je dosegel do sedaj edino zmago za Adrio Mobil. Po velikem mednarodnem uspehu je Boštjan Murn dejal: »Na začetku dirke sem bil zelo napet, saj je bila to zame največja dirka do sedaj. Imel sem nekaj težav na začetku dirke, ko mi padla veriga. Hitro sem odpravil težavo in še pravi čas ujel skupino. Na klanec je pobegnilo deset kolesarjev, med katerimi ni bilo nobenega našega, zato sem se odločil za napad. Pridružili so se mi še štirje kolesarji in smo složno lovili ubežnike , ki so se med tem časom popolnoma razbili. Do cilja smo polovili vse razen enega, ki mu je uspelo priti nekaj sek. pred mano. Z dirko v Italiji sem več kot zadovoljen, saj je bilo na startu kar 186 kolesarjev. Biti drugi na dirki, ki nosi ime legende in s tako tradicijo je zame velika čast«.