nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Šport

Brežičanka Leja Glojnarič parašportnica leta 2023

Piše: R.K.

Čas objave:
24.01.2024 10:12

Včeraj je na Brdu pri Kranju potekala slovesnost "Parašportnik leta 2023", organizirana s strani Zveze za šport invalidov Slovenije - Slovenskega paralimpijskega komiteja. Na dogodku so Lejo Glojnarič iz Brežic in Frančka Gorazda Tirška razglasili za parašportnico in parašportnika leta 2023.

Leja Glojnarič, gluha atletinja, je za svoje izjemne dosežke prejela drugo zaporedno priznanje za najboljšo športnico leta. V letu 2023 si je priznanje pridobila s tremi zlatimi in eno srebrno medaljo na Evropskem prvenstvu v Szczecinu, kjer je osvojila zlato v sedmeroboju, skoku v daljino in skoku v višino ter srebro v teku na 100 metrov z ovirami​​.

Predsednica Republike Slovenije, Nataša Pirc Musar, je v svojem nagovoru izrazila občudovanje do parašportnic in parašportnikov in poudarila njihove izjemne dosežke. Predsednica je poudarila pomembnost enakopravnosti in socialne vključenosti ter izrazila podporo za nadaljnje prizadevanje na tem področju​​​​.



Damijan Lazar, predsednik Zveze za šport invalidov Slovenije - Slovenskega paralimpijskega komiteja, je poudaril, da je leto 2023 v znamenju izzivov, s posebnim poudarkom na integraciji parašportnikov znotraj obstoječih nacionalnih panožnih športnih zvez neinvalidov​​.

Parašportniki s svojimi izjemnimi dosežki ter neomajno voljo in trudom nadaljujejo z navdihovanjem in dokazovanjem, da nič ni nemogoče.