sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

motorist, bruselj, sredinec Svet24.si

Ujeli predrznega fantoma, ki je policistom vestno ...

1687541884-dsc07123-1687541751687 Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

vila klemen jaklic PL Reporter.si

Razkrivamo: take so dimenzije luksuzne vile Klemna...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar želel šopek vreči navijačem, a ...

skrito-v-raju Njena.si

Markov oče skupaj z gledalci izvedel skrivnost ...

luka doncic dallas oklahoma pm Ekipa24.si

'Pretepeni' Dončić po težko prigarani zmagi ...

Šport Brežice

Brežičanke osvojile 5 prvih mest

Piše: Radio Krka

Čas objave:
21.11.2016 16:18

Brežiškim kadetinjam je na 2. turnirju ligaškega tekmovanja za Pokal Slovenije v disciplini zračna pištola v Ljubljani uspel dosežek brez primere v zgodovini samostojne Slovenije. V posamični uvrstitvi so zasedle kar prvih pet mest, ekipno pa seveda premočno zmagale.

Državna kadetska liga
Kaj takega ni pričakoval nihče, saj po oktobrskem 1. turnirju ni nič kazalo, da bi bilo to mogoče. Toda zmagovalka Urška Gmajnič, druga Sara Ščuri, tretja Nasiha Žilić, četrta Elena Račečič in peta Pia Srpčič so svojega asa v rokavu očitno dobro skrivale. Ni veliko manjkalo, da bi bilo na vrhu zaporedoma kar šest Brežičank, saj je Teja Erban tekmovanje končala na sedmem mestu. Tudi v konkurenci mešanih ekip, v katerih sicer prevladujejo fantje, so brežiška dekleta gladko zmagala.

Državna mladinska liga
Nekoliko slabšo zbranost od pričakovanj so tokrat pokazali brežiški mladinci, ki so se v postavi Gregor Kuhar, David Rožman in Anže Gmajnič uvrstili »šele« na 3. mesto. Proti pričakovanjem je bil z osvojitvijo 3. mesta in novim osebnim rekordom 366 krogov od 400 možnih med posamezniki tokrat najmočnejši člen ekipe Gregor Kuhar. Pri mladinkah je bila Klara Smolič iz novomeških Gorjancev tretja.

1. A državna članska liga
Na drugem turnirju so z dosti boljšim nastopom kot v prvem krogu Brežičani v postavi Silvo Kostrevc, David Rožman in Tadej Sečen osvojili 4. mesto, medtem ko so bili Sevničani v postavi Blaž Kunšek, Mojca Kolman in Matej Kolman sedmi.

V 1. B ligi so tekmovalci Gorjancev z zelo dobrim nastopom v obeh disciplinah, s puško in pištolo, napovedali boj za napredovanje na najvišjo raven. Z zračno puško so v postavi Tanja Stanković, Ines Kastelic in Andrej Pavlin osvojili drugo, z zračno pištolo pa v postavi Denis Barbo, Mirko Bele in Srečko Hudoklin tretje mesto. (ES)