stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Šport Brežice

FOTO: Brežičanom tri zmage, dve drugi in eno tretje mesto

Piše: E.S.

Čas objave:
17.12.2018 12:58

Mlade brežiške strelke in strelci so tudi na 3. turnirju državnih lig za Pokal Slovenije v disciplini zračna pištola pokazali odlično pripravljenost.

DCI_48383.jpg
Brežičanki na stopničkah 1. mesto Sara Ščuri in 3. mesto Pia Srpčič
E.S.

V kategoriji kadetov in kadetinj (do 17 let) so Sara Ščuri, Pia Srpčič in Lara Zorko z veliko prednostjo 67 krogov slavile že tretjo zaporedno ekipno zmago. Sara in Pia sta se na zmagovalne stopničke povzpeli tudi med posameznicami. Prva je zmagala, druga pa je bila tretja. Z osvojitvijo 3. mesta so se izkazali tudi mladi Sevničani v postavi Liam Kovačič, Domen Špan in Miha Janc. Med posamezniki je bil Liam odličen drugi.

DCI_48273.jpg
Brežiški mladinci (levo) v novi sezoni prvič na stopničkah
E.S.

V konkurenci mladincev (do 20 let) je na najvišjo stopničko stopil lanski zmagovalec, Brežičan Anže Gmajnič, in tako prevzel vodstvo tudi v skupni uvrstitvi. Pri mladinkah je z 2. mestom presenetila njegova sestra Urška Gmajnič, 2. mesto so po dveh četrtih Brežičani nekoliko presenetljivo osvojili tudi med ekipami. Poleg omenjenih dveh je bil v ekipi še Benjamin Pšeničnik. V disciplini zračna puška so se z osvojitvijo ekipnega 3. mesta izkazali novomeški Gorjanci. Nastopili so v postavi Anes Kudić, Nuša Gaia Brezovar in Urša Mohorič.

V članski konkurenci so v 1.A državni ligi Brežičani v postavi Matej Krajnčič, Anže Gmajnič in David Rožman osvojili 6. mesto, Sevničani v postavi Matej Kolman, Klemen Juvan in Aleš Mitja Janc pa dvanajsto.

V 1.B članski ligi se je ekipi Novomeščanov zmaga izmuznila za vsega en krog, zato pa je posamično zmago v pretežno moški konkurenci slavila njihova odlična posameznica Klara Smolič. Poleg nje sta ekipo Gorjancev sestavljala še Mirko Bele in Srečko Hudoklin.