Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Šport Brez opisa

Carlsen izenačil na 5:5

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
25.11.2016 09:39

Branilec naslova svetovnega šahovskega prvaka Norvežan Magnus Carlsen je v deseti partiji dvoboja za šahovski prestol v New Yorku premagal Rusa Sergeja Karjakina in izenačil skupni izid na 5:5. V berlinski različici španske otvoritve je imel aktualni prvak bele figure, po zanimivi partiji pa je moral Rus po 75. potezah podpisati poraz.

Tokratni dvoboj, ki je trajal šest ur in pol, je bil dolgo izenačen, v sredini pa je imel Karjakin možnost za remi. Po menjavi dam je Carlsen prišel do pobude, ko jo je še stopnjeval po napaki Karjakins v 56. potezi. Rus se je boril, vendar se je znašel obenem tudi v časovni stiski in Carssen je dvoboj pripeljal do zanesljive zmage.

S tem je Norvežan po porazu v osmi partiji, v kateri je vodil bele figure, s prvim slavjem izenačil izid v zmagah tik pred koncem dvoboja, ki se je začel s sedmimi remiji v nizu. Na sporedu bo 12 partij rednega dela in še dodatne po pospešenem tempu, če redni del ne bo dal zmagovalca.

Po dnevu premora se bo dvoboj nadaljeval v noči na nedeljo po slovenskem času, slavil pa bo šahist, ki bo prvi prišel do 6,5 točke.