Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Šport London

Čeferin na vrh evropskega nogometa?

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
17.05.2016 18:08

Predsednik Nogometne zveze Slovenije Aleksander Čeferin naj bi bil eden najresnejših kandidatov za novega predsednika Evropske nogometne zveze, poroča britanski časnik Daily Mail. Volitve za naslednika Michela Platinija, ki je moral zapustiti vodilno mesto zaradi korupcijskega škandala, bodo 18. septembra v Baslu.

Daily Mail je na spletnih straneh zapisal, da se je v zadnjem času med kandidati pojavilo novo ime, in sicer 48-letnega aktivnega pravnika iz Ljubljane, specializiranega za področje športa, ki je postal predsednik NZS leta 2011.

Kot je zapisal novinar, je prejšnji teden na kongresu Fife v Mehiki dobil zagotovila, da gre "za najbolj talentiranega mladega nogometnega voditelja v vzhodni Evropi."

Hkrati dodaja, da želi Aleksander Čeferin na sredinem zasedanju izvršnega odbora Evropske nogometne zveze v Baslu, kjer se bo razpravljalo ravno o proceduri za volitve naslednika Michela Platinija, izvedeti več podrobnosti o volilnem sistemu in ostalih kandidatih, preden bo uradno napovedal svojo kandidaturo.

Daily Mail zaenkrat poroča o treh kandidatih za predsednika Uefe; aktualnem generalnem sekretarju Theodoru Theodoridisu iz Grčije, nekdanjem predsednik nizozemske nogometne zveze Michaelu van Praagu in Špancu Angelu Marii Villarju, ki trenutno opravlja naloge predsednika Uefa, potem ko je Platini prejšnji teden dokončno odstopil s tega mesta.

Platini je dobil šestletno prepoved delovanja v nogometu zaradi prejema spornega plačila 1,8 milijona evrov, o katerem naj bi se z nekdanjim predsednikom Mednarodne nogometne zveze (Fifa) Seppom Blatterjem, ki je prav tako suspendiran za šest let, ustno dogovorila med letoma 1999 in 2002. Mednarodno arbitražno razsodišče za šport (Cas) v Lozani mu je kazen prejšnji teden sicer znižalo na štiri leta, Platini pa je še isti dan odstopil s položaja predsednika Uefa.