Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Šport Sao Paulo

Ceni prevzema Sao Paulo

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
25.11.2016 10:05

Brazilski nogometni vratar Rogerio Ceni, ki je v dolgi karieri tudi dosegel precej zadetkov, je prevzel trenersko mesto v Sao Paulu, klubu, kjer je začel nogometno pot in v njem preživel večino aktivnih let. V četrtek je zamenjal Ricarda Gomesa, ki je dan prej izgubil službo zaradi slabih rezultatov.

Ceni bo zdaj skušal reševati klub, ki je zdrsnil na dno prvenstvene lestvice. Zdaj 43-letni vratar je odigral več kot 1200 tekem za ta klub, poskrbel za rekordno znamko po številu nastopov, obenem pa še za zanimiv vratarski rekord, saj je od leta 1990 zabil kar 131 golov.

Natančni statistiki so ob pregledu njegove kariere zapisali, da je 69 zadetkov dosegel z bele točke, 61 s prostih strelov, enega pa tudi iz igre. Njegov strelski dosežek je seveda rekorden za njegovo igralno mesto v ekipi, zanimivo pa je, da se s 131 goli uvršča tudi na deseto mesto splošne lestvice najboljših strelcev Sao Paula.

S Sao Paulom je med drugim osvojil klubsko svetovno prvenstvo 2005, medcelinski pokal 1993 in pokal libertadores 1993 in 2005.


Ceni je bil tudi član brazilske reprezentance, ki je leta 2002 osvojila naslov svetovnega prvaka, prav tako pa tudi tiste, ki je leta 1997 slavila na pokalu konfederacij.

Igralsko kariero je končal pred enim letom, po njej pa se je posvetil pridobivanju trenerske licence.