volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Šport London

Costa naknadno kaznovan, zdravnica zapustila Chelsea

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
23.09.2015 10:01

V londonskem nogometnem klubu Chelsea je v teh dneh živahno. Angleška nogometna zveza je po ogledu posnetka sobotnega ligaškega dvoboja z Arsenalom na Stamford Bridgu naknadno kaznovala Brazilca s španskim potnim listom Diega Costo in mu prepovedala igranje na naslednjih treh tekmah, londonski klub pa je zapustila tudi zdravnica Eva Carneiro.

(Foto: Facebook)

Temperamentni Južnoameričan v vrstah Chelseaja jo je na sobotnem londonskem dvoboju resda odnesel brez najhujše kazni, a mu je disciplinska komisija angleške zveze naknadno prisodila tri tekme prepovedi zaradi nasilnega obnašanja, saj je udaril francoskega branilca "topničarjev" Laurenta Koscielnyja. Na tem dvoboju je po bližnjem srečanju s Costo rdeči karton prejel Brazilec Gabriel, ki ga je angleška zveza najprej kaznovala s tremi tekmami prepovedi, nato pa ga pomilostila.


Londonska zasedba, ki je v lasti ruskega tajkuna Romana Abramoviča, je v tem tednu zapustila tudi zdravnica Eva Carneiro. Razlog za njen odhod so seksistične izjave portugalskega trenerja Joseja Mourinha. Disciplinska komisija angleške zveze je žaljive besede Mourinha po tekmi s Swanseajem že vzele pod drobnogled, če ga spozna za krivega, potem Portugalcu grozi kazen petih tekem prepovedi vodenja svoje ekipe.

Zasedba iz zahodnega dela Londona je porazno začela sezono v premier league. Trenutno je na 15. mestu v 20-članskem elitnem angleškem ligaškem tekmovanju, na šestih tekmah pa je doživela tri poraze in neodločen izid ter dve zmagi.