pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Šport Rio de Jeneiro

Danes v Riu tudi Primož Jeralič

Piše: Radio Krka

Čas objave:
14.09.2016 06:31

Potem ko so uvodni dnevi paraolimpijskih iger v Riu vsaj v slovenski ekipi minevali le v izmenjavanju nastopov športnikov v dveh panogah, strelstvu in plavanju, bo danes slovenski program pestrejši. Strelci končujejo nastope, začenjata pa edina predstavnika v kolesarstvu in kajakaštvu.

Strelci imajo danes zadnjič obveznosti v centru Deodoro; nastopil bo še izkušeni Franc Pinter, za katerega pa disciplina 60 leže z malokalibrskim orožjem ni najmočnejša. Trenerka Polona Sladič pravi, da v njej običajno nastopa za pripravo na preizkušnjo v trojnem položaju, ki pa jo je v Riu že imel. Realno ne more računati na uvrstitev v finale.

Predtekmovanje se bo na strelišču Deodoro začelo ob 9.30 oziroma ob 14.30 po slovenskem času.

Na drugem koncu Ria pa bo po dnevih treningov in napornih priprav ter iskanju prave trase za trening nastopil kolesar Primož Jeralič. Njegova tekma v ročnem kolesarstvu se bo za kategorijo H5, v kateri nastopa, začela ob 9.17 po lokalnem času oziroma ob 14.17 po slovenskem. Jeralič po današnjem kronometru ne bo imel veliko časa za regeneracijo, saj ga že dan pozneje čaka še cestna dirka, pravi pa, da bo današnji kronometer močnejša od njegovih dveh tekem v Riu.


"S trenerjem sva se dogovorila, da grem sto odstotkov ali več na kronometru. Tu bo šlo na glavo, kar bo ostalo, bova dala še na cestno dirko. Kronometer je ravno prava razdalja, da lahko rečem, da mi je ljub. Sem pa tudi treniral na tak način, da sem imel en dan zelo intenzivne intervale, drugi dan pa provizorično dirko. Zelo malo časa bo za regeneracijo, velik poudarek bo tudi na tem," pravi pred nastopom Jeralič, za katerega bo to tekmovalni krst na največjih tekmovanjih za športnike invalide.

Skorajda istočasno pa bo na prizorišču Lagoa, kjer tekmujejo veslači in kajakaši, v vodi Dejan Fabčič. Ob 9.30 (14.30) ga čaka uvodni nastop v predtekmovanju v kategoriji KL2, takoj zatem pa še polfinale. Odločilna tekma za medalje bo nato v četrtek.

"Komaj čakam tekmo, da se nekaj spremeni v tem vsakdanjem ritmu. A to smo vedeli že prej, da bomo toliko časa tukaj, temu smo prilagodili ritem dela. Zdaj sem že v počitku, čaka samo še fitnes, start na kratke intervale in potem tekma," je o zadnjem dnevu pred uvodnim tekmovalnim nastopom v Riu dejal Fabčič. Zanj igre v Riu niso prvo paraolimpijsko tekmovanje, so pa prve v tem športu. Pred osmimi leti je v Pekingu namreč že bil udeleženec, a je takrat plaval.