stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Šport Novo mesto/Cerknica

Darko Jorgić brez konkurence, lepa čast za Petra Hribarja

Piše: Radio Krka

Čas objave:
26.10.2015 19:18

Cerknica je včeraj gostila 2. OT RS za mladinke in mladince. Na zmagovalnih stopničkah smo v obeh kategorijah spremljali prevlado enega kluba. Pri fantih so blesteli igralci NTK Krka Novo mesto, pri dekletih igralke NTS Mengeš.

Darko Jorgić je prvi turnir za mladince v sezoni 2015/2016 zaradi udeležbe na evropskem prvenstvu za člane izpustil, včeraj pa je na Notranjskem potrdil, da je korak pred domačo konkurenco. Do zmage je prišel brez izgubljenega niza, čeprav sta mu v polfinalu in finalu njegova klubska soigralca iz Krke Tilen Cvetko in Peter Hribar nudila povsem dostojen upor. Jorgić je Cvetka premagal s 3:0 (10, 11, 8), v finalu pa Hribarja s 3:0 (2, 10, 9). Mesto na zmagovalnih stopničkah je zasedel še Erik Paulin (NTK Arrigoni). Primorec je moral v polfinalu z 2:3 priznati premoč letos odlično razpoloženemu Hribarju.

Hribar si je z zmago na 1. OT za mladince, 2. mestom v Cerknici in odličnimi predstavami na MP Srbije priigral mesto v mladinski reprezentanci, ki bo konec novembra odpotovala na svetovno mladinsko prvenstvo v francoskem mestu Vendee. Nastop med svetovno elito si je ekipa priborila na podlagi bronaste kolajne z ekipnega dela mladinskega evropskega prvenstva v Bratislavi sredi poletja. Poleg Hribarja bodo v reprezentanci še Jorgić, Deni Kožul in Tom Šfiligoj, medtem ko Paulin, ki je na Slovaškem v ekipnem delu sedel na klopi, ostaja v domovini, saj je kvota igralcev na eno državo s strani ITTF-a omejena na štiri.

Že v soboto je bil odigran 4. krog 1. SNTL za moške. Dvakratni zaporedni branilci naslova, ekipa Krka I, so četrto zmago v sezoni zabeležili proti NTK Arrigoni, ki je padel s 5:1 in tako ostajajo na vrhu ligaške tabele. Drugačna usoda je doletela drugo ekipo, ki je na domačih tleh z 2:5 izgubila proti večkratnim državnim prvakom iz ŽNTK Maribor.

Mariborčani so imeli na gostovanju v Novem mestu proti NTK Krka II polne roke dela z dolenjskim podmladkom, a so bili v ključnih trenutkih bolj zbrani in so dobili tekme, ki so se zavlekle v 5. niz. Z grenkim priokusom je dvorano zapuščal predvsem zmagovalec 1. OT za mladince Peter Hribar, ki je obe svoji tekmi proti Maticu Slodeju in Danilu Piljaku izgubil z 2:3. Omenjeni tekmi sta bili ključni za končno slavje Štajercev. Piljak je zabeležil trojček zmag, Slodej pa je dodal dve. Matevž Črepnjak je izgubil svoji tekmi proti Tilnu Cvetku in Aljažu Šmaljclju.