pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Šport Reka

Dejan Tonejc in Jure Kozjek svetovna prvaka

Piše: Radio Krka/Sta

Čas objave:
26.09.2015 12:07

Slovenija ima kar dva nova svetovna prvaka. Dejan Tonejc in Jure Kozjek sta slavila v finalu balinarskega svetovnega prvenstva na Reki ter slovenskemu balinanju vpisala dva nova šampionska naslova svetovnih prvakov.

Zadnji dan balinarskega svetovnega prvenstva na Hrvaškem se je končal imenitno za slovenski tabor. Dejan Tonejc je v igri v krog v finalu premagal Črnogorca Miroslava Petkovića s 24:20 in tako ubranil naslov svetovnega prvaka izpred dveh let v Argentini. Enak dosežek je uspel tudi Juretu Kozjeku, ki je bil v finalu klasične igre boljši od Hrvata Anteja Gračića s 13:6.

"Vesel sem, da sem drugič zapored svetovni prvak, saj to ni tako enostavno. Na igriščih, na katerih sicer igram za reški Vargon, mi je šlo tako kot je treba. Hvala številnim navijačem za podporo s tribun," je povedal Tonejc po velikem uspehu.

Njegov reprezentančni kolega Kozjek pa je takole spregovoril po finalnem dvoboju: "Po neuspehu med dvojicami sem zelo zadovoljen z zlato kolajno. Ves čas sem bil osredotočen na bližanje, najmočnejše orožje Hrvata. Uspel se ga držati na vajetih in nisem imel nobenih težav."