zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Šport Novo mesto

Dekleta ŽKK Krka izvrstne na mednarodnem turnirju

Piše: Radio Krka

Čas objave:
14.11.2016 19:53

Za košarkaricami Krke je zelo pester in uspešen vikend. Mlajše kadetinje tekmujejo v mednarodni WABA ligi, v kateri nastopajo ekipe iz Slovenije, Hrvaške, BIH, Črne gore in Makedonije.

Turnir štirih ekip je tokrat potekal v Športni dvorani Marof v Novem mestu. Krkašice so v prvi tekmi visoko premagale ekipo ŽKK Tešanj iz Bosne in Hercegovine z rezultatom 57 : 31. V drugem srečanju so se še enkrat pomerile z ekipo iz BIH tokrat z ŽKK Konjic. V dramatični končnici so varovanke trenerja Matije Frančiča zabeležile novo zmago. Čeprav so pred zaključkom tekme zaostajale za štiri točke, so s petimi zaporednimi koši Maje Košmrlj zasluženo slavile s 49 : 48. Tako so zabeležile tretjo zmago v WABA ligi ter ostajajo pri vrhu B skupine. Naslednji turnir bodo odigrale v Slavonskem Brodu na Hrvaškem.

Članska ekipa Krke letos nastopa v mednarodni Ekstra ligi. V četrtem krogu so članice pod vodstvom trenerja Saša Rebernika doma visoko in zanesljivo premagale Pomurje iz Murske Sobote. Končni rezultat je bil 63 : 42. Strelke za ŽKK Krka: Jurečič 13, Kastelic 1, Burgar 18, Špoljar 4, Cesar 4, Mervar, Klobučar, Lavrič 8, Vene 4, Gregorčič 3, Leskovšek 8. V naslednjem krogu krkašice gostujejo pri ekipi ŽKK Vindi v Varaždinu.

Mlajše deklice so se uvrstile med osem najboljših ekip v mini pokalu Slovenije z dvema prepričljivima zmagama nad Črnomljem. Varovanke trenerja Matjaža Cerkovnika nestrpno pričakujejo žreb na KZS, ki jim bo prinesel nasprotnika za morebitno uvrstitev na zaključni turnir v slovenskem pokalu.

V državnem prvenstvu so nastopile tudi starejše deklice in zabeležile zasluženo zmago v Vipavi. Domačinke so premagale s 53 : 48 ter tako zabeležile sedmo zmago ob samo enem porazu v letošnjem prvenstvu.