stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Šport Brdo pri Kranju

Disciplinski sodnik tokrat kaznoval Krško, Maribor in Koper

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
23.09.2016 14:13

Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije Roman Rogelj je po devetem in desetem krogu državnega nogometnega prvenstva, Prve lige Telekom Slovenije, oglobil tri klube Krško, Maribor in Koper. Najvišjo kazen so si prislužili aktualni podprvaki Mariborčani v višini 650 evrov.

Po devetem krogu je disciplinski sodnik vzel pod drobnogled tekmo med Krškim in Mariborom, ki se je v Krškem končala z zmago gostujočega moštva z 2:1. V obeh primerih bodo v klubih plačali zaradi nešportnega obnašanja navijačev na tribunah. Krško bo tako prisiljeno plačati 300 evrov globe za nešportno in neprimerno vedenje navijačev, ki so aktivirali več kosov pirotehničnih sredstev. Maribor pa bo plačal 650 evrov zaradi prav tako nešportnega in neprimernega vedenja navijačev. Disciplinski sodnik je pri tem omenil dvakratno prižiganje bakel ter predkaznovanost.

Po 10. krogu državnega prvenstva v nogometu pa je kazen doletela FC Koper, ki je sicer v hudih finančnih težavah, dolgove pa bodo v edine slovenskem prvoligašu z Obale skušali reševati s postopkom poenostavljene prisilne poravnave. Disciplinski sodnik je kanarčke kaznoval s plačilom kazni v višini 360 evrov. Razlog za kazen je nešportno vedenje več igralcev, Koprčani so prejeli kar šest rumenih kartonov na domačem stadionu Bonifika, kjer so z Mariborom izgubili 1:2.

Ob koncu tedna bodo v prvi ligi odigrali tekme 11. kroga, v soboto bodo obračuni Gorica - Celje, Domžale - Krško, Olimpija - Kalcer Radomlje, v nedeljo pa bosta sledila še obračuna Aluminij - Luka Koper ter Rudar - Maribor.