zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Šport Brez opisa

Dobrodelna tekma za Dominika

Piše: Radio Krka

Čas objave:
24.08.2016 13:52

Rokometni klub Črnomelj nocoj ob 19,00 uri v športni dvorani Srednje šole Črnomelj v Črnomlju organizira dobrodelno rokometno tekmo med ekipo RK Črnomelj in ekipo državnih prvakov RK Celje Pivovarna Laško.

Vsa pridobljena sredstva v okviru te tekme bodo namenjena družini Lozar iz Butoraja pri Črnomlju, katere sedemnajst letni sin Dominik (naš igralec in član kadetske reprezentance Slovenije), je januarja letos pri skoku na sneg utrpel zlom 4. vratnega vretenca.

Posledica tega nesrečnega dogodka je popolna tetraplegija, tako da je Dominik, nekdaj odličen športnik in dijak, sedaj 24 ur na dan odvisen od pomoči družine. Sedem mesecev je bil na zdravljenju v Kliničnem centru v Ljubljani in na rehabilitaciji v Soči, pred nekaj tedni pa se je vrnil v domačo oskrbo, domov na Butoraj.

Starši so pred njegovim prihodom domov sami in tudi z donacijami že uredili najnujnejše preureditve v njihovi hiši na Butoraju, s čimer so bili zagotovljeni najosnovnejši pogoji, da se je Dominik sploh lahko vrnil v domače okolje. Z njegovim prihodom domov je ugotovljeno, da je potrebno prilagoditi še kar nekaj stvari. Staršem je trenutno prioriteta nakup prilagojenega prevoznega sredstva in ureditev ustreznega dovoza do hiše. Želijo si, da bi Dominik jeseni ponovno obiskoval pouk v Srednji šoli Črnomelj, kjer je bil dijak drugega letnika gimnazije.

Dominiku vsi skupaj želimo omogočiti, kar se da, normalno in sprejemljivo življenje. Zato se obračamo na vas, s prošnjo, da v okviru vaših možnosti tudi vi pomagate Dominiku in njegovi družini in vas prosimo za finančno pomoč. Svoj prispevek lahko nakažete na račun Rdečega križa Črnomelj s pripisom ZA DOMINIKA.

OZ RK ČRNOMELJ : 02430-0019277148
NAMEN: ZA DOMINIKA

Za odobreno finančno pomoč se vam v naprej zahvaljujemo in vas hkrati vabimo, da obiščete tekmo s Celje Pivovarna Laško v sredo, 24.8.2016 ob 19,00 uri.

Fotografija je z dobrodelne tekme, ko so za Dominika igrali slovenski kadeti.

Pogovor s sekretarjem RK Črnomelj, Marjanom Novakom