pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Sašo Miljuševič Njena.si

Kaj se danes dogaja s prvim zmagovalcem ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Šport

FOTO: Na DOS-u štartalo 22 kolesarjev. Spremljajte jih v živo!

Piše: R.K.

Čas objave:
27.04.2021 00:01

22 kolesarjev je štartalo na kolesarsko pot po Sloveniji dolgo 1225 km v okviru projekta Dobrodelno okrog Slovenije.

Gre za dobrodelni projekt z namenom nakupa koles socialno šibkejših otrok. Kolesarje je pozdravil podžupan Boštjan Grobler in jim zaželel srečno pot in čim lepše vreme, saj je štart bil deževen. Kolesarje iz Slovenije in tudi tujine je pozdravil tudi Goran Makar, predsednik Društva Celiak, ki je eden izmed pobudnikov projekta. Moderator dogodka je bil Rado Trifković.

Na dobrodelnem vseslovenskem kolesarskem dogodku Dobrodelno Okrog Slovenije – DOS, ki se je torej začel danes in bo trajal do 1. maja, bodo kolesarji obkrožili Slovenijo na 1225 kilometrov dolgi trasi.

Vožnjo, katere pobudnika in organizatorja sta Dami Zupi in Alojz Poglavc, so začeli in bodo tudi sklenili na novomeškem Glavnem trgu. V petih etapah bodo do sobote, 1. maja, prevozili 1225 kilometrov, ciljna ravnina pa bo znova Glavni trg, kjer bo dobrodelne kolesarje sprejel župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni.

Pridružite se vseslovenski humanitarni kolesarski akciji DOS
Kolesarji se lahko kjerkoli, kadarkoli in za kakršnokoli razdaljo pridružijo karavani in v družbi Damija Zupija in Alojza Poglavca prevozijo del trase po izboru. Vožnja bo potekala samo podnevi, denar, ki ga bodo zbrali s prispevki sodelujočih kolesarjev in z SMS-i ZAkolo5 na 1919, pa bodo namenili za nakup koles za otroke iz socialno ogroženih družin. 

DOS 2021
DOS 2021
DOS

Letošnja trasa vožnje v 2021 ostaja enaka, prav tako namen projekta. Edina sprememba je, da se kolesarska vožnja ne bo več odvijala nepretrgoma, temveč samo podnevi, v petih zaporednih etapah.

Letošnjo traso DOS-a so razdelili v 5 etap:
1. etapa: Novo mesto – Portorož (0 km – 277 km)
2. etapa : Portorož – Soča (277 km – 580 km)
3. etapa: Soča – Prevalje (580 km – 810 km)
4. etapa Prevalje – Dobrovnik (810 km – 1.000 km)
5. etapa: Dobrovnik – Novo mesto (1.000 km – 1.225 km)

Tempo vožnje je zmeren in netekmovalen, če ste v dobri telesni pripravljenosti, pa lahko odvozite celotno traso DOS-a, vseh 5 etap in si tako prislužite naziv “DOS Finisher”, posamezno etapo, zgolj del posamezne etape ali kolesarite virtualno preko ZOOM povezave. Za tiste, ki želite odpeljati celotno traso, je potrebna obvezna registracija preko IG profila dami_zupi, ali preko sms na 051 648 476. Ostalim, ki se boste pridružili samo na posamezni etapi oziroma samo na delu le-te, se ni potrebno registrirati.

Tekom celotne trase bo Zupija in Poglavca spremljalo spremljevalno vozilo, ki bo poskrbelo za prevoz opreme, prehrane, napitkov, načrtovanje postankov ter orientacijo na trasi in za vizualno ter zvočno signalizacijo udeležencev. Organizirano bo GPS sledenje, tako da boste lahko v vsakem trenutku videli, kje se kolesarja nahajata na zadani ruti. Celotna vožnja – vseh 5 etap bo tudi televizijsko pokrita in bo potekala v živo z “LIVE” prenosom vseh 5 dni. Še več podrobnosti pa najdete tukaj


Dami Zupi, organizator DOS 2021

Pred začetkom dogodka