1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Šport Novo mesto

Dobrodelni odbojkarski izziv »6na2«

Piše: A.H.

Čas objave:
23.12.2017 10:00

Moški odbojkarski klub Krka v sodelovanju z Zavodom Novo mesto danes prireja že četrti športno-dobrodelni dogodek, v katerem združijo šport, odbojko in dobrodelnost.

Hkrati je dogodek tudi predstavitev delovanja Moškega odbojkarskega kluba Krka in, ker se vse dogaja v prednovoletnem času, tudi prijetna napoved skoka v Novo leto.

Iz običajnega športnega pogovora ob ''kavi'', je namreč pred štirimi leti vzklila ideja o primerjavi kakovosti igranja odbojke rekreativcev in ''profesionalnih'' igralcev, ki nastopajo za ekipo Krke v 1.DOL.

Izvajalec tradicionalnega projekta Delavske športne igre, Zavod Novo mesto, je sprejel izziv MOK Krka, da na običajnem odbojkarskem igrišču lahko le dva igralca MOK Krke, tekmujeta in celo premagata šest odbojkarjev, članov zmagovalne ekipe DŠI. Tudi rekreativni odbojkarji so z veseljem sprejeli izziv, sploh po dogovoru, da bodo glavni poudarek dogodka predstavljali dobrodelnost, druženje in zabava. In tako se je začelo.

K sodelovanju so povabili kar nekaj sodelavcev in športnih delavcev, ki so se radi odzvali in iz dobrodelnega odbojkarskega izziva pripravili poleg odlične odbojke tudi pravi športni spektakel s spremljevalnim programom, ki v celoti sloni na prostovoljnem delu vseh sodelujočih. Predvsem pa so ta edinstveni dogodek nadgradili z dobrodelno noto, saj številni obiskovalci v Športni dvorani Marof, lahko, poleg ogleda tekme, tudi prispevajo sredstva za ljudi v stiski. Vsakemu obiskovalcu namreč omogočijo, da ob darovanemu znesku napove zmagovalno ekipo in rezultat in se tako poteguje za lepe praktične nagrade, ki jih prispevajo sponzorji dogodka.

Z izkupičkom prireditve so v prvih dveh letih razveselili družino Kočevar iz Stranja in Društvo za otroke s posebnimi potrebami Polžek, lani pa Društvu življenje brez nasilja. Društvo življenje brez nasilja tudi letošnji prejemnik dobrodelnega prispevka.

Do letos so tako izpeljali že tri dogodke. Na prvem izzivu se je ekipi MOK Krka zoperstavila ekipa Roletarstva Medle, na drugem ekipa Krke, d.d., in na lanskoletnem kar selekcija DŠI. Tokratni nasprotnik dveh odbojkarjev Krke bo letošnja zmagovalna ekipa DŠI, ekipa Revoza,d.d.. Rezultat ni najpomembnejši, je pa res, da na dosedanjih treh izzivih rekreativcem še ni uspelo premagati dveh igralcev MOK Krka, čeprav so bile vse tekme napete in izenačene.