image008 Odkrito.si

V slovo fantku, ki je združil Slovenijo

madonna eurosong Svet24.si

Madonna sramotno priredila evrovizijsko polomijo

pomladna metulja Petisvet.si

Opozorilo za ta teden: izogibajte se govorjenju ...

nosečka Svet24.si

Bi svojemu otroku nadeli tako zelo nenavadno ime?

meghan markle Svet24.si

Nov šok za mlado mamico Meghan

ana urbanc Njena.si

Izdalo jo je zdravje

plestenjak 5 Njena.si

Blaž Švab spregovoril o svoji poroki

Šport Brežice

AVDIO&FOTO: Dobrodelni vikend košarke v Brežicah

Piše: R.K.

Čas objave:
12.10.2018 12:45

Košarkarski klub Brežice že tretje leto zapored organizira Dobrodelni vikend košarke v Brežicah. Tudi tokrat se bodo na domačem parketu Športne dvorane Gimnazije Brežice predstavile tekmovalne ekipe kluba na ligaških tekmah pod okriljem KZS.

image1.jpeg
Pogovor o dobrodelnem vikendu v Brežicah
Radio Krka

Nastopale bodo ekipe najmlajših U11 in  U13, pionirjev U15, ki se bodo pomerile proti ekipi Krka Novo mesto, kadeti bodo igrali proti vrstnikom iz kluba Ilirija Ljubljana, mladinci pa proti Terme Olimia Podčetrtek. Pravi »spektakel« bo v soboto v večernih urah, ko se bodo člani pomerili proti močni ekipi Prebolda. Za popestritev članske tekme pa bodo poskrbeli plesalci plesne skupine Alter Ego iz Plesnega društva Imani.

image3.jpeg
Aleš Kirn in Dejan Kolar
Radio Krka

Vikend pa bo imel tudi dobrodelno noto. Tokrat bodo zbirali prispevke za društvo Ozara Slovenija - Ozarin Dnevni center v Brežicah, ki pomaga ljudem z dolgotrajnimi težavami v duševnem zdravju,  po njihovem zdravljenju v psihiatričnih ustanovah in ljudem v duševni stiski ter njihovim svojcem.  Za njihove uporabnike je značilno, da doživljajo huda tesnobna stanja, stiske in težave, ki jih društvo uspešno blaži s svojimi storitvami. Tako so jim na voljo številne individualne in skupinske aktivnosti (individualni svetovalni in informativni razgovori, skupinski razbremenilni razgovori, skupina za samopomoč, izobraževalne delavnice, ustvarjalne delavnice, kulturne in športne aktivnosti…).

dobrodelni vikend kosarke.jpg
Dobrodelni vikend košarke v Brežicah, 13. in 14. oktober 2018
Košarkarski klub Brežice
Veliko njihovih članov živi v širši okolici Brežic, nimajo prevoza in jim je dostop do njihovih storitev na voljo v premajhni meri. Okoliški uporabniki bi potrebovali in si želeli biti v dnevnem centru vsaj nekajkratna teden, tako pa jim društvo s svojimi sredstvi zaenkrat lahko to omogoči le dvakrat mesečno. Zato bodo zbrana sredstva namenjena dodatnim prevozom v dnevni center, ki uporabnikom Ozare izjemno pripomore k dobremu počutju. 


Že z majhnim prispevkom lahko veliko pripomorete tudi vi! Pridite v soboto, 13.10 in nedeljo 14.10. 2018 v Športni dvorani Gimnazije Brežice. Združimo se skupaj pod sloganom Mi smo Brežice in pomagajmo.


Razpored tekem:

V soboto 13.10,
12.30, Kadeti, U17, 1.SKL
HPG Brežice - Krka Novo Mesto
18.30, Člani, 4.SKL,
Brežice - Prebold Vrtnine Palir

Nedelja
9.30, Pionirji, 2.SKL
HPG Brežice - Ilirija
17.00, Mladinci, 2.SKL
HPG Brežice - Terme Olimia Podčertek

Krkina Arena, 12.10.2018

Dobrodelni vikend v košarki v Brežicah