državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Šport Toronto

Đokovič kralj tenisa

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
01.08.2016 08:58

Novak Đoković je v finalu teniškega mastersa v Torontu prepričljivo premagal Keia Nishikorija in slavil 66. turnirsko zmago v karieri, sedmo letos in četrto v tem kanadskem mestu.

Đoković je po manj kot uri in pol ugnal najboljšega tenisača Azije in pred OI dokazal izjemno formo. Po bronu na OI leta 2008 v Pekingu in četrtem mestu leta 2012 v Londonu, kjer je izgubil tekmo za bronasto medaljo z Argentincem Juanom Martinom Del Potrom, pa si v Riu želi še višje.

"OI so največji športni dogodek v svetu športa in že sama udeležba na njih je velik privilegij in velika čast, ki jo bom tretjič deležen po nastopih v Pekingu in Londonu. Ko sem doživel čast, da sem leta 2012 nosil zastavo svoje države, sem doživel edinstven in nepozaben dogodek. Tudi na letošnje igre gledam podobno, in, pošteno povedano, že to, da sem del vsega skupaj, je izredno. Toda nastopa sem bom lotil kot vsakega drugega. Olimpijskega turnirja se bom lotil na enak način kot druge, z istim načinom priprave in z enako rutino, ki jo sam in moja ekipa počnemo že leta in leta. Vsa te leta sem bil večinoma uspešen in upam, da bo tako tudi v Riu. V Torontu sem prikazal najboljše igre v polfinalu in finalu, kar je najpomembneje, in to bom skušal prenesti tudi na OI," je napovedal Đoković.


* Izid, finale:
Novak Đoković (Srb/1) - Kei Nishikori (Jap/) 6:3, 7:5.